Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lange nordmenn knuste svenskene

Trippel norsk med trønderen Lars Tovik ved champagneflaska som åpen norsk long drive mester i golf. Som andremann i finalen dro han til med 299 meter. Og skjønte ingen ting

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLENSAKER (Dagbladet): - Jeg trodde aldri det skulle holde, sier Lars Tovik. - Etter det gutta gjorde i semifinalen, forventet jeg mange foran meg. Men jeg var heldig med vinden - det var ganske stille da jeg slo.

- Da de store favorittene kom, blåste det imot.

Long drive handler om kraft og presisjon. Du må treffe innenfor en sektor på 40 meter for å bli målt. Og først etter en carry (ballen i lufta) på 250 meter blir slaget målt.

Det er de fleste amatørgolfere ikke i nærheten av.

Streng køllekontroll

For sjøl om du tror du slår langt og kanskje gjør det også der du går rundt med en Callaway ERC-driver i bagen - den med trampolineeffekten i klubbehodet - så glem det. Den kølla er strengt forbudt når proffene pegger opp på tee. For her er det bare «the real stuff» som er tillatt.

Resten handler om å treffe «midt i øyet».

Slo lengst og tapte

Hver mann får seks baller. De skal ekspederes så langt som mulig innenfor sektoren i løpet av fem minutter. Og sjøl om 40 meter høres bredt ut så er det ikke lett å styre en ball som flyr opp mot 250 kilometer i timen.

Hvilket er 65 meter i sekundet.

Johan Tumba fra Sverige slo dagens lengste drive på 318 meter i semifinalen. Den norske proffen Christian Aronsen, som bare han får en sponsor til å dekke reiseutgiftene, vil satse for fullt på å kvalifisere seg for Europa Touren, slo 316. Og en annen svensk kjempe, Patrick Andersson, slo et prosjektil på 315 meter.

Og så gikk alt galt i finalen.

Tre konkurranser

Begge de svenske favorittene slo alle sine baller ut. Og ble stående uten tellende resultat i finalen. For sjøl den minste spinn i ballen ble tatt av vinden. Og forsterket.

Kanadieren Rob Doroshuk, tidligere ishockeyspiller i Furuset, Bergen og Trondheim, er sjef for CDDU European Long Drive Tour. Den første av tre konkurranser i Skandinavia gikk på Ullensaker Golfklubb i går. Det lå 50000 kroner i potten hvorav 18000 gikk til vinneren.

Som er en norsk filmskaper bosatt i København.

- Nå skal jeg være med i Stockholm og Malmö også, sier Lars Tovik. - Sjøl om kanskje det ikke er så smart. For jeg var heldig i dag og derfor bør jeg kanskje gi meg.

- På topp.

LANG CHAMPAGNE: Vinner Lars Tovik (299 meter - i midten) spretter champisen flankert av toer Thomas Nielsen (296 meter) og tredjemann, Christian Aronsen (295 meter).
299 METER: I motvind, og langtfra optimale forhold, rappet Lars Tovik golfballen 299 meter