Lange på vei til Arsenal?

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Rune Lange (21) skal være på vei til Arsenal, ifølge avisa Nordlys. Arsenal er er villig til å betale om lag 40 millioner kroner for TILs superspiss.

- Dette er bare en forespørsel fra Premier League-klubbens side. De vurderer meg som et av flere spissalternativer. Det er uansett langt fram til en eventuell overgang, sier Lange.

På direkte spørsmål fra Dagbladet om han nå er aktuell for Arsenal, sier en hemmelighetsfull Lange:

- Det vil jeg verken bekrefte eller avkrefte.

Men ifølge Nordlys kan tromsdalingen få oppfylt sin store proffdrøm. Arsenal-manager Arsene Wenger har selv kontaktet TIL-formann Gunnar Wilhelmsen både per telefon og faks. De to skal ha samtaler i London i dag med tanke på en overgang. Arsenal er på jakt etter en erstatter for Nicolas Anelka, som ser ut til å være på vei bort fra Highbury.

Samtaler i dag

Wilhelmsen reiste til London i går. Da Dagbladet fikk tak i TIL-formannen på telefon var han ikke villig til å bekrefte at klubben er Arsenal.

- Men jeg oppfatter henvendelsen fra den engelske toppklubben som meget seriøs. Klubben det dreier seg om har bedt meg om å ikke gå ut offentlig med deres interesse for Rune. Det har jeg inntil videre tenkt å respektere, sier Wilhelmsen til Dagbladet.

Til salgs

I fjor høst var TILs spissfunn høyaktuell for Coventry. Den gang gikk overgangen i vasken fordi Lange ikke aksepterte betingelsene.

- Jeg har tenkt mer over en profftilværelse nå, og føler at det er på tide å komme meg ut, til NTB.

Tromsø-ledelsen har hele tida gitt klart uttrykk for at Lange er til salgs hvis det kommer et bud på opp mot 40 millioner kroner. Det har ikke klubben råd til å si nei til.

Før Wilhelmsen forlot Tromsø hadde han et møte med Anderlecht-spissen Ole Martin Årst.

TIL vurderer Årst som en eventuell erstatter for Lange. Årst gikk fra TIL til Anderlecht, men ønsker seg nå bort fra den belgiske toppklubben.