Lange til salgs?

TROMSØ (Dagbladet): - Måljegeren vår er ikke til salgs, lyder standardsvaret fra TIL-ledelsen. Men Rune Lange vet likevel at TIL vil la ham gå om det riktige tilbudet kommer.

- Jeg har treårskontrakt med TIL. Men dersom det kommer et godt tilbud fra en stor klubb, håper jeg ikke ledelsen avviser det blankt, sier Lange sjøl.

Foreløpig har bare Rosenborg vist interesse, men TIL-ledelsen vet at flere klubber er oppmerksomme på den storvokste og arbeidsomme målmaskinen. Ikke minst fordi han scorer jevnt og trutt for et middelmådig lag.

- Rune er uerstattelig og vi vil beholde ham i klubben. Men alt har sin pris, og legger noen 30 millioner på bordet, vil vi sjølsagt se nærmere på saken, sier sportssjef Tore Rismo.
Omtrent slik lød det også før super-spissene Sigurd Rushfeldt, Tore André Flo og Ole Martin Årst i tur og orden forsvant fra Ishavsbyen. TIL ønsket ikke å selge, men fristelsen ble for stor da millionene lå på bordet.

Derfor tror de færreste at saken vil stille seg annerledes med Rune Lange (20), sjøl om U-landslagsspissen er fersk på toppnivå.

- Driften vår går ikke rundt dersom vi ikke selger toppspillere når de har nådd et visst nivå. Og klubbens kultur er sånn at vi ikke tviholder på spillerne. Vi lar dem gå om tida, prisen og klubben er den rette. Det gjelder også Rune, sier Rismo.

  • Mosse-forsvaret - og treverket - sto i imot TIL-presset på Valhall, 0-0 var en taktisk triumf for mossetrener Knut Th. Eggen. Men bunnstriden er ikke er langt unna for noen av lagene.

- Både vi og TIL berger plassen. Kongsvinger må ut i kvalik, tror Eggen.

Likevel skal formsvake TIL få slite for poengene de neste ukene, ettersom både RBK og Molde gjenstår.

JUVEL: Rune Lange (t.v) fant ikke nettmaskene mot Moss, men andre klubber er likevel interessert i måltyven fra nord.