Lange til Tyrkia?

Henvendelsen fra Tyrkia kom til agent Rune Hauge på 17.mai. I går ettermiddag kastet TIL-ledelsen og Lange seg på flyet for å møte ledelsen i Trabzonspor.

Rune Lange og Tromsø-ledelsen satt i natt i forhandlinger med tyrkiske Trabzonspor i Oslo. Fortsatt er en overgang i det blå, og hovedpersonen innrømmer at han er usikker.- Dette er langt bort, og langt fram, sier Lange til Dagbladet.

- Jeg har ikke rukket å tenke på om jeg vil til Tyrkia. Jeg får jo ikke sitte i ro. Dette kom veldig brått på, sier Lange når Dagbladet møter ham ved restaurantbordet på Hotell Bristol i natt.

Tydelig overrasket over at pressen oppdaget de «hemmelige» forhandlingene, ba Rune Lange om å slippe å bli fotografert. Lange-agent Rune Hauge, stod for det meste av praten.

Godt orientert

- Trabzonspor var imponerende godt orientert om det nordiske markedet. De var seriøse, og hadde klare tanker om hva de forventet av Rune, og hvilken rolle han skulle ha på laget, sier Hauge til Dagbladet.

TIL-ledelsen fortsatte forhandlingene om overgangssum med tyrkerne utover natta. Men dette var bare første steg i forhandlingene. Ingenting er avgjort.

RBK er varme

Rosenborg er fortsatt et like aktuelt alternativ for Lange.

- RBK kan ikke konkurrere på økonomi, men dette er i stor grad et spørsmål om trivsel for Rune. Vi la vekt på det i samtalene med Trabzonspor. Om det var andre skandinaver i klubben, om boforholdene, og om de personlige betingelsene, sier Hauge.

Lange innrømmer at han er i tvil.

- Det er stor forskjell på Tyrkia og Trondheim ja, smiler han.

per.angell.berntsen@dagbladet.no

BLIR PROFF: Rune Lange forhandlet med tyrkiske Trabzonspor i natt.