Lange til Tyrkia

Dette er kanskje overskriften du aldri trodde du skulle få lese. Men alt tyder på at Rune Lange i ettermiddag signerer en treårskontrakt med tyrkiske Trabzonspor. - Vi regner med det går i orden nå, sier Lange-agent Rune Hauge, til Dagbladet.

Sammen med Tromsø-ledelsen og agent Rune Hauge ankom Rune Lange ferieparadiset Antalya seint i går kveld. Etter to år med uendelig mye forhandlinger, rykter og sirkus, ser det ut til at Rune Lange blir solgt fra TIL.

- En skal aldri være helt sikker i dette gamet, men jeg er rimelig sikker på at det går i orden nå. Hvis ikke, hadde vi ikke reist den lange veien ned hit, sier en blid Rune Hauge til Dagbladet.

- Tung start

Dagbladet får også bekreftet fra Trabzonspor at bare formaliteter gjenstår før Lange signerer.

- Forhandlingene var tunge i starten, men nå har vi kommet fram til en løsning alle kan være fornøyde med. Jeg regner med at Rune Lange signerer kontrakten i ettermiddag, sier Ayfsun Karahasnodlu, som styrer klubbens internasjonale satsning, til Dagbladet.

Klubben har allerede planene for Lange klare.

- I morgen reiser vi fra Antalya, og rett til legesjekk i Trabzonspor. Der skal vi presentere ham for hjemmesupporterne. Deretter reiser Rune hjem for å pakke, før han slutter seg til klubbens treningsleir i Tyskland mandag 17. juli.

Det betyr at Lange allerede har spilt sin siste kamp for Tromsø.

Sirkuset over

Hvis Lange skriver under i dag, blir det slutten på det mest ekstreme overgangssirkuset som har vært noen gang i Norge (se faktaboks). Agent Rune Hauge har sammen med Lange sjøl fått det meste av skylda for at ting har vært rotete og turbulente. Men kritikken bryr de seg ikke om.

- De fleste som har gått ut i media og sagt ting i denne saken, har ikke hatt kjennskap til alle detaljene, slår Rune Hauge fast.

Spillet om Rune Lange

  • 10. november 1998: Rune Lange sier nei til Coventry, etter to dagers forhandlinger i England. Lange mener han får mindre lønn enn klubben først forespeilet ham. TIL og Coventry var enige om en overgangssum på 43 millioner kroner.
  • 25. juli 1999: TIL og RBK blir enige om å bli enige om en overgangssum på ca 20 millioner. Lange er avventende til trønderne. Avtalen skal gjelde fra 1. januar 2000, men går i vasken tre dager seinere når RBK kjøper Carew.
  • 4. april 2000: Lange og RBK har snakket sammen om rammene, og er enige om premissene for en personlig kontrakt.
  • 11. april 2000: Mini og Rune Bratseth er i Tromsø og spikrer en personlig avtale med Lange. Men denne gangen greier ikke RBK og TIL å bli enige om overgangssum. Saken legges enda en gang på is.
  • 18. mai 2000: Tyrkiske Trabzonspor er i Oslo og forhandler med Lange. De blir enige om rammene for en personlig kontrakt. Ingenting signeres.
  • 19/20. mai 2000: Et stykke ut på natta er TIL og Trabzonspor enige om en overgangssum for Lange på 35-37 millioner. Fortsatt er ikke den personlige avtalen som skal gi Lange nærmere 21 millioner netto over tre år signert.
  • 23. mai 2000: Lange og Trabzonspor i forhandlinger i Bodø hele natta. Det oppnås ingen enighet. Lange får tilbudt mindre enn han ble lovet i starten av forhandlingene. Partene forlater hverandre uten personlig avtale.
  • 7. juni 2000: RBK og TIL blir enige om en overgangssum for Rune Lange på rundt 25 mill. Denne gangen stopper overgangen hos Lange, som mener at RBK ikke oppfyller de kravene han opprinnelig hadde. Dagen etter hudflettes Lange og blir kalt hjernevasket i avisene av trener Nils Arne Eggen.
  • 4. juli 2000: Rune Lange er på plass i Tyrkia for i signere en personlig avtale med Trabzonspor. Gjør han det???
<B>22. MAI:</B> Rune Lange møtte Trabzonspors Mithat Haliz i Bodø. Da ble det ikke skrevet kontrakt. Nå skal Rune Hauge lose signaturen til Lange ned på papiret i Tyrkia.