Lange traff igjen

TROMSØ (NTB): Rune Lange er i ferd med å spille seg inn i troppen til EM-sluttspillet for U23-landslag. I går scoret spissen i tredje kamp på rad og ble matchvinner da Tromsø slo Haugesund 2-1.

- Jeg er fornøyd med både det jeg og laget har gjort så langt denne sesongen. Mulighetene for EM-spill tenker jeg ikke så mye på, men jeg synes jeg har vist såpass mye både i fjor høst og i år at det ville være rart om jeg ikke var aktuell, mente 20 år gamle Lange.

Hjemmelaget var klart best på Alfheim, men det så stygt ut da Bala Garba ga Haugesund ledelsen to minutter ut i 2. omgang. Tromsø-keeper Thomas Tøllefsen nærmest bommet med en utboksing, og Garba omsatte keepertabben i scoring.

Rødt kort

Åtte minutter senere fikk gjestene utvist Thormod Ness. Midtstopperen pådro seg sitt andre gule kort etter å ha holdt igjen Lange. Det utnyttet Tromsø til å legge enda mer press på moststanderen, og utlikningen kom på frispark etter 65 minutter. Bjørn Johansen dundret ballen i nettet fra 18-20 meter.

Seiersmålet kom drøye kvarteret før slutt. Tryggvi Gudmundsson la en flott pasning til Lange. TIL-spissen var litt heldig med avslutningen, og ballen gikk via en forsvarsspiller og i mål.

Helsvart

For Haugesund har sesongåpningen vært helsvart. Laget er det eneste som står uten poeng etter fire serierunder.

- Jeg er ikke overrasket. Vi har møtt lag som Molde, Vålerenga og Rosenborg før turen til Tromsø, og foreløpig føler jeg ikke noe press. Likevel er det skuffende, men det var fortjent at Tromsø vant, sa Haugesunds trener Conny Carlsson.

Haugesund hadde sin beste spiller i keeper Per Andreas Haftorsen. Han virket sikker i alt han gjorde og reddet laget sitt fra et større nederlag. Hos Tromsø var matchvinner Lange og midtstopper Marko Tuomela klart best.