Alexander Bonsaksen

Langer ut: - Blir forbanna

- Det er krise, sier Alexander Bonsaksen (36) om tilstanden norsk ishockey står i.

REAGERER: Alexander Bonsaksen avbildet under Frisk Askers serieåpning mot Vålerenga på Jordal Amfi fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB
REAGERER: Alexander Bonsaksen avbildet under Frisk Askers serieåpning mot Vålerenga på Jordal Amfi fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

JORDAL AMFI (Dagbladet): I august ble generalsekretær i Norges Ishockeyforbund (NIHF), Ottar Eide, sparket fra jobben. Det skjedde etter at det ble kjent at forbundet hadde gått ni millioner i minus i 2022, og forbundet la ned all landslagsaktivitet ut året.

Noen dager før seriestart i norske EHL møter Dagbladet ishockeyprofil Alexander Bonsaksen på Jordal Amfi. Frisk Asker-spilleren har en årrekke bak seg på landslaget, og også jobbet som ekspert for Viaplay de siste åra.

- Blir forbanna

Han sier at han egentlig har lagt saken bak seg, men fyrer seg kjapt opp når Dagbladet spør om hans mening.

- Jeg blir forbanna når jeg snakker om det. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig. De som har satt oss i den situasjonen har gjort en altfor dårlig jobb, langer han ut.

GLEDESRUS: Tai Emery lot seg rive med etter seieren mot Rung-Arun Khunchai i debutkampen i «Bare Knuckle Fighting Championship». Video: @bareknucklefc, Christian Fjermeros/Dagbladet TV-sporten. Vis mer

Bonsaksen understreker at det er synd for unge spillere som mister en landslagsarena for å vise seg fram på internasjonalt nivå. En kamparena som kan sikre en mulighet i utlandet eller på høyere nivå. Han kaller det hele trist for norsk ishockey.

- At landslaget ikke har råd til samlinger er krise.

- Må ryddes opp

36-åringen understreker at han ser dette fra utsida. Han mener at det ikke bare er den sparkede generalsekretæren som bør se seg selv i speilet.

- Det var styret som ansatte ham og lot han pendle en gang i uka. De burde kanskje se seg selv i speilet. Det må ryddes opp. Å skylde på reiseutgifter og økte utgifter går ikke an når man går ni millioner i minus.

MÅLSKIVE: Da Jesus Ocejo ble liggende etter en takling fikk han seg en ekstra liten overraskelse rett i planeten. Video: Liga MX, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

- Bør ishockeypresident Tage Pettersen se seg selv i speilet?

- Ja, jeg synes jo det. Han er øverste leder. Man må vende på alle steiner man kan. Det er overraskende lite spørsmål til de som er beslutningstakere. Det har stilnet helt etter at Ottar Eide måtte gå. Slik jeg skjønner er det ikke han som har styrt butikken hvis han har vært der en gang i uka. Rart at det ikke blir stilt flere kritiske spørsmål til presidenten, svarer Bonsaksen.

- Bør han vurdere å gå av?

- Det er ikke jeg rett mann til å svare på. Jeg håper det gjøres noen grundige undersøkelser. Hvis du har corona og ikke permitterer noen, og øker administrasjonen, er det veldig rart i min verden. Det er det styret som til syvende og sist bestemmer, avslutter den tidligere utenlandsproffen.

- Selvransakelse

President Pettersen er forståelsesfull når Dagbladet presenterer Bonsaksens kritikk.

- Jeg tror alle er enige om at vi må gjennom en selvransakelse enten vi er i styret eller har vært ansatte. Det er på mange måter det vi bruker tida på nå. Jeg opplever vi er et samlet styre som er opptatt av å finne ut hvor vi er for å stake ut kursen videre. Så får tinget til sommeren avgjøre om det er godt nok eller ikke, svarer Pettersen til Dagbladet.

Denne helga er det for øvrig sesongåpning i den norske hockeyligaen EHL. Bonsaksen er ute med skade når hans Frisk Asker møter Vålerenga i et fullsatt Jordal Amfi.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer