Premier League

Langer ut etter hets

- De må ha problemer, sier Solskjær om hetserne og folk som oppretter falske profiler på sosiale medier.

KLAR FOR NY KAMP: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United mot Crystal Palace lørdag. Foto: NTB scanpix
KLAR FOR NY KAMP: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United mot Crystal Palace lørdag. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær holdt i formiddag en pressekonferanse før kampen mot Crystal Palace lørdag. Det var ventet at han ville få flere spørsmål rundt straffesituasjonen mot Wolverhampton for fire dager siden.

Solskjær er blitt beskyldt for svakt lederskap fordi han lot Paul Pogba og Marcus Rashford selv bestemme hvem som skulle ta det. Da Pogba bommet - og United kastet bort to poeng i 1-1-kampen - ble franskmannen utsatt for rasistisk hets på sosiale medier.

RASISME: Onsdagens aviser i England fokuserte på Ole Gunnar Solskjær og Paul Pogba. Stjernas straffemiss, og de rasistiske kommentarene som fulgte, får spalteplass. Video: Tore Ulrik Bratland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Paul har det bra, han har en sterk karakter, sier Solskjær om stjernas situasjon.

- Jeg kan ikke tro at vi sitter her i 2019 og fortsatt snakker om disse tingene. Sosiale medier er et sted der folk kan gjemme seg bak falske profiler. Det er ikke opp til meg å forandre det. Men det er så mange «Ole Gunnar Solskjær» på Twitter som ikke er meg. Jeg synes synd på dem som misbruker dette, de må virkelig ha problemer selv, sier United-manageren.

- Må beskyttes

Klubben skal ha bedt om et møte med Twitter.

- Vi trenger å beskytte enkeltpersoner. Når det er dødstrusler og rasisme, blir du ille berørt. Vi kan ikke hindre spillerne våre i å være på sosiale medier. I stedet kan vi spre det gode budskap. Vi kan bruke det til å spre det gode og stoppe den type hendelser, sier Solskjær.

Om kritikken mot at United har to straffeskyttere og ikke én sier han:

- Det er ikke det at vi har overlatt dette til spillerne. Vi har nominert to. Og i løpet av sesongen vil du se at noen av dem ikke spiller. Da er det godt å vite at de to har fått tilliten med å ta straffesparkene.

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT:...venter ikke forgjeves. United-fansen ventet utenfor klubbens treningsanlegg for å få et glimt av - og kanskje sågar et bilde med - spillerne. Reporter/video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Det er ikke sånn at det er anarki og at de kan gjøre som de vil. Vi har noen som kan ta dem: Forrige sesong var det Marcus (Rashford), Jesse (Lingard) og Paul (Pogba).

The Sun melder at Solskjær har vraket Pogba til å ta straffer heretter. Til dette svarer Solskjær noe kryptisk:

- Jeg er sikker på at både Marcus og Paul vil score på straffe igjen.

Trøbbel med topp seks

United har startet sesongen med 4-0-seier over Chelsea og 1-1 mot Wolverhampton. Laget er favoritter mot Crystal Palace. Det kunne også blitt et «norsk møte» mellom Solskjær og Alexander Sørloth, men sistnevnte er lånt ut til Trabzonspor i Tyrkia.

Crystal Palace har dårlig statistikk mot topp seks-lagene i Premier League. På de siste 20 kampene har de bare vunnet to ganger, mot Manchester City i desember 2018 og Arsenal i april 2019.

- Det blir en tøff kamp - som alle kamper i Premier League, sier manageren.

Om «såpeoperaen» Alexis Sanchez er det ennå ingen avklaring. Denne uka spilte han en treningskamp bak lukkede dører på Carrington:

- Det er fortsatt samtaler med noen klubber. Men han spilte bra i den kampen. Han jobber hardt. La oss se hva som skjer i september, sier Solskjær. Det internasjonale overgangsvinduet stenger 2. september.

Unngikk temaet

Manageren ble også spurt om en reaksjon på Romelu Lukakus beskyldninger om at han ikke følte seg beskyttet av klubben, da ryktene om at han var på vei bort tok av.

- Jeg ville bare at de skulle si: «Romelu er innstilt på å slåss for plassen sin.» Det skjedde ikke, sa han i podkasten LightHarted.

- Jeg kommer ikke til å dykke ned i det der. Intervjuet ble gjort da han var i United, så jeg velger ikke å gjøre det, sier Solskjær.

Lukaku er i dag i Inter Milan.