Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langer ut mot Deila etter cupfiasko mot erkerivalen: - Idioti

Røk mot Rangers.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Celtic-spilleren Chris Sutton er ikke nådig mot Ronny Deila etter cuptapet mot Rangers. Han krever nordmannens avgang umiddelbart.

I en kronikk publisert hos Daily Record får Deila det glatte lag av skotten etter at de grønnhvite tapte på straffespark mot erkerival Rangers søndag. Kronikken avsluttes med følgende avsnitt:

- La oss bytte manager nå. Få inn noen som gir oss et ørlite håp om spill i Europa neste sesong. Hvis ikke det skjer er neste sesong over før den har begynt, og Rangers og Aberdeen kan få et reelt håp om å vinne serien, skriver Sutton.

Naive 43-åringen mener klubbledelsen har vært altfor naive overfor Deila.

- Man må skylde på mannen på toppen. Det var idioti å beholde Deila i jobben når tegnene i månedsvis har vært så tydelige på at det bare har gått verre. Kanskje er det Deilas prat om utvikling som har blendet Peter (Lawwell, direktør). Men utviklingssnakket er bare en myte, slår Sutton fast.

Deretter peker Sutton på unge Celtic-spillere som har blitt spådd en lovende framtid, men endt opp i lån hos svakere klubber.

- Det kommer en tid hvor lederen må ta et steg tilbake, heve hendene over hodet og erkjenne at han har gjort en tabbe, sier Sutton og sikter til Lawwell.

Én streng Det er imidlertid ikke bare resultatene som skremmer Sutton. Mot Rangers mente han blant annet at midtbanetrioen med Scott Brown, Nir Bitton og Stefan Johansen var helt «flate».

- De klarte aldri å sy sammen flere pasninger, fastslår Sutton, som i tillegg reagerer på et ensporet spillmønster.

- Han er kanskje en fin fyr, Ronny, men han har bare én streng å spille på. Han er ikke tilpasningsdyktig, han endrer aldri spillestilen til å bli mer direkte og han vurderer aldri å spille med to på topp hvor en stor, sterk spiss kan plage forsvarsspillerne, skriver Sutton.

Da Celtic røk ut av mesterliga og europaliga mente flere eksperter at kun tre hjemlige titler var nok til å beholde plassen. Etter søndagens nedtur mot Rangers i FA-cupen gjenstår kun ligaen for Glasgow-laget.

Der leder Deilas gutter med åtte poeng med fem kamper igjen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart