Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langer ut mot den sportslige ledelsen etter fiasko-OL

Skøytekongen Koss vil bytte ut sportssjefen og treneren.

VIL HA UTSKIFTNINGER: Den gamle skøytekongen Johann Olav Koss er klar. Han vil bytte ut den sportslige toppledelsen etter Norges OL-resultater. Her er Johan Olav Koss hos Dagbladet i sommer.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
VIL HA UTSKIFTNINGER: Den gamle skøytekongen Johann Olav Koss er klar. Han vil bytte ut den sportslige toppledelsen etter Norges OL-resultater. Her er Johan Olav Koss hos Dagbladet i sommer. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gamle skøytekongen Johann Olav Koss er klar. Han vil bytte ut den sportslige toppledelsen etter Norges OL-resultater.

Den tredobbelte OL-vinneren fra 1994 tvitret slik rett etter målgang (lagtempo) fredag:

«Jeg lurer på om sportsledelsen i skøyteforbundet endelig tenker at det er på tide å stille sine posisjoner til ledighet».

Koss utdyper meldingen slik:

- Jeg synes kjempesynd på utøverne, og jeg unner dem resultater. Nå mener jeg helt klart at den sportslige ledelsen må sette sine plasser til disposisjon. Det gjelder aller mest sportssjefen (Øystein Haugen). Men jeg mener at både han og treneren må byttes ut. Det må nye folk inn, sier Koss til NTB på telefonen fra Toronto.

- Jeg vil verken bli trener eller sportssjef, så jeg har ingen egeninteresse i dette. Jeg ønsker bare at løperne får en mulighet til å forberede seg profesjonelt. Det fikk jeg gjøre i min tid, i et system som fungerte, sier Koss.

Han mener at forberedelsene til OL ikke holdt mål denne gangen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!