Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langer ut mot «Gubbe-Lyn»

Tidligere Lyn-trener Hrvoje Braovic er sterkt kritisk til klubbens innkjøpspolitikk. Han mener Lyn har for mange gamle og sutrete spillere.

- Jeg ønsker Lyn alt godt, og følger fortsatt med på det som skjer. De har spilt tre veldig dårlige kamper til nå, sier Braovic til Dagbladet.

Han ble ansatt som Lyn-trener i juli i fjor, men følte seg umiddelbart motarbeidet av lederklikken i spillergruppa, og ble snart henvist til kulissene - mens hjelpetrener Sture Fladmark ledet treningene, og ble kåret til årets trener.

Nå jobber Braovic som professor på fotballakademiet i Kroatia. Han tror at Teitur Thordarson får en stri jobb med å motivere spillerne til å dra lasset sammen og bedre resultatene.

- Lyn har seks-sju for gamle spillere som ikke er sultne nok. Dette har klubbens sportslige ledelse ansvaret for. De har gjort en dårlig jobb. Klubben skulle hentet inn fire-fem spillere rundt 22- 23 år, sier Braovic.

Ut mot Hanssen

Dagbladets gjennomgang viser at Lyn hadde det desidert eldste mannskapet i forrige serierunde. Rosenborg som grisebanket Lyn, er riktignok nest eldst, men Åge Hareide har satt i gang en betydelig foryngelsesprosess. I fjor hadde Nils Arne Eggens elleve mest brukte spillere en snittalder på 30 år.

- For Lyn fører dette til at treneren får problemer med disiplinen. Som hos min «venn» Jonny Hanssen. For ham er alt galt - enten det er treneren, medspillerne eller ledelsen. Han bør se på seg selv først. Dette gjelder en klikk på to-tre spillere som snakker i avisene istendenfor å gjøre det de skal, sier Braovic.

Har spillere selv

Braovic tror ikke det blir enkelt for noen Lyn-trener før klubben ser gubbetendensene, og starter utskiftninger.

- Det er treneren som bør være sjef, men de siste fire åra har klubben hatt fem trenere. Selv Hector Cuper (Inter-trener, red.anm.) hadde fått problemer i Lyn, sier Braovic.

- Dette er en svært kompleks problemstilling. Lyn har manglet dette perspektivet. I fjor hadde de sitt beste år på mange år. Klubben burde begynt å bygge opp et nytt fundament for så å bli enda bedre om to-tre år, sier Braovic.

Han har fortsatt kontakt med klubbeier Atle Brynestad.

- Jeg har svært stor respekt for ham. Jeg hadde aldri problemer med ham, og skal faktisk på besøk et par uker i år. Men Brynestad driver butikk og har pengene. Jeg har greie på det sportslige, sier Braovic.

Han har faktisk et forslag til Lyn:

- Jeg har flere unge og dyktige kroatiske spillere her på akademiet. Det er bare å ringe...

LEKSER OPP: Lyn hentet den kroatiske fotballprofessoren Hrvoje Braovic til klubben i fjor vår. Da ledet Lyn serien. Og så gikk alt galt før Sture Fladmark reddet stumpene og en bronsemedalje.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media