Langer ut mot ledelsen: - Nå har de rasert det

Trønderne var sjanseløse mot erkerivalen fra Molde.

TDILIGERE TRENER: Kåre Ingebrigtsen var nådeløs i sin dom over Rosenborg. Foto; NTB scanpix
TDILIGERE TRENER: Kåre Ingebrigtsen var nådeløs i sin dom over Rosenborg. Foto; NTB scanpixVis mer
  • Molde - Rosenborg 3-0 (3-0)

- For seks måneder siden var de det beste laget. Nå har de rasert det, mener tidligere Rosenborg-trener og nå Eurosport-ekspert, Kåre Ingebrigtsen. Han og klubben endte opp i en bitter konflikt i retten etter at Ingebrigtsen på overraskende vis fikk sparken i 2018. Det endte til slutt med et forlik mellom partene.

Molde FK og Rosenborg BK var spådd som de kanskje to største favorittene til å kjempe om gullet i Eliteserien før sesongen. Slik har det ikke blitt.

Etter bare fem serierunder kunne forskjellen mellom lagene knapt vært større. Søndag knuste Molde trønderne 3-0 og topper Eliteserien med 13 poeng. Rosenborg ligger helt sist, og har kun fått med seg to poeng så langt.

ORDKRIG: Ruben Gabrielsen mener Rosenborg er kjedelige. Eirik Horneland mener Molde-spilleren ikke kan vurdere hva som er god eller dårlig fotball. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

Kritiserer ledelsen

Allerede etter midtveis i første omgang sto det 3-0 til hjemmelaget. Ruben Gabrielsen ga Molde ledelsen allerede etter to minutter, mens eminente Magnus Wolff Eikrem la på til 2-0 og 3-0 i det 13. og 28. minutt. Det ble også sluttresultatet.

Flere i Rosenborg har brukt dårlig fysisk form som årsaken til de sviktende resultatene, men den kjøper ikke Ingebrigtsen.

- Ivar Koteng har blitt fysisk trener og forteller at de er dårlig trent, inneldet han i Eurosports sending. Koteng er styreleder i Rosenborg og var mannen som ga Ingebrigtsen sparken.

- Jeg blir litt skremt at ledelsen snakker om at de er dårlig trent. Du har en spillergruppe som har vunnet sju av åtte siste titlene. Du vinner ikke titler med dårlig trente spillere. De må lete etter hva som er den egentlige årsaken.

- Horneland har jo ikke det hele og fulle ansvaret. Det er ledere som har tatt avgjørelsen og da må de stå ved han. Mange i ledelsen er med på jubelbilder, men hvor er de når treneren trenger dem? Jeg husker da vi vant, da var halve styret i korridorene. De dytter Horneland foran, mener den tidligere RBK-treneren, som fikk sparken fra klubben i 2018.

- Sjanseløse

Flere andre fotballeksperter reagerte også sterkt underveis i Moldes nedsabling av Rosenborg.

- Beste spilleren i Eliteserien dobler i Molde og nå lurer jeg voldsomt på hva Bjørnebye, Koteng og Horneland tenker. At RBK ikke skulle herje offensivt tidlig i sesongen med ny trener var kanskje litt som forventet, men se på disse målene de slipper inn! Skremmende!, skriver TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen, på Twitter.

Rosenborg har knapt skapt en målsjanse i løpet av den første omgangen, og de som tippet Molde som seriemester ser ut til å ha en god sak.

- En ting er å tape kamper, mangle rytme og ha litt uflaks tidlig i sesongen. Men RBK får jo akkurat som fortjent. De har ikke vært bedre, og de er ikke bedre enn det vi ser i Molde nå. Disse gutta har hentet trofeer som de vil de siste åra, men nå er de rett og slett sjanseløse, fortsetter Mathisen.

- Synes synd på Horneland

Flere har satt spørsmålstegn ved Eirik Horneland allerede. Rogalendingen ble ansatt i januar, men etter en grusom seriestart lever han allerede farlig på Lerkendal.

- Jeg synes litt synd på Horneland. Rosenborg-jobben er helt tydelig for stor for ham. Han er en lovende, ung trener, men du kan se hvorfor han bare var fjerde- eller femtevalget deres, skriver fotballanalytiker Ben Wells.

Ekspert i Viasat mener mye av Rosenborgs svikt sitter i hodet.

- Fotball er fascinerende. Den mentale faktoren er enorm. Samme kurve på De Gea og RBK siste ukene, skriver han.