Færøyene - Norge 0-2

Langer ut mot Norge

- Jeg satt med hjertet i halsen. Det er vel en av de dårligere landskampene vi har spilt, sier Drillo etter 2-0 mot Færøyene.

TV 2-EKSPERT: Egil «Drillo» Olsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TV 2-EKSPERT: Egil «Drillo» Olsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
  • Færøyene - Norge 0-2

TORSHAVN (Dagbladet): Ingen var fornøyde, annet enn med resultatet, da Norge slo Færøyene 2-0 i går kveld. Norge var heldig som ikke lå under til pause i Torshavn.

Men i det 49. minutt sendte Bjørn Maars Johnsen laget i ledelsen. Åtte minutter før slutt fastsatte han resultatet til 2-0.

- Jeg satt med hjertet i halsen helt til det ble 2-0, sa Egil «Drillo» Olsen (77) på direkten i TV 2-studioet.

- Dette var langt under pari. Det er det ingen tvil om. Det er vel en av de dårligere landskampene vi har spilt, erklærte den tidligere landslagssjefen.

Etter to kollapser mot Sverige (3-3) og Romania (2-2) hadde Norge lite å gå på før kampen mot Færøyene. Dette var et lag vi skulle høvle over, før spillerne tok sommerferie.

I stedet ble Lars Lagerbäck og hans utvalgte møtt med voldsom energi og intensitet fra Færøyene. I overkant av 3000 tilskuere skapte en herlig atmosfære på Tórsvøllur. Eller som Martin Ødegaard sa det til Dagbladet:

- Jeg fikk en «andre-runde-i-cupen-følelse».

På direkten sa en glassklar Drillo:

- Det som skuffer meg mest er intensiteten i forsvarsspillet, at vi slipper til Færøyene i så mange situasjoner som vi gjør. Vi er faktisk heldige som ikke får 1-1 imot oss.

Drillo mener forsvarsspillet var «jevnt over dårlig hele veien» mot laget som ligger på 102. plass på FIFA-rankingen.

- Og vi skapte lite framover. Det løftet seg litt i andre omgang. Vi fikk to scoringer. Men vi kjørte ikke over dem. Vi spilte dem ikke ut. Og vi skapte lite mot etablert forsvar.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt sa seg enig:

- Det er et eller annet som ikke stemmer når vi forsvarer oss.

SLAKTES: Haitam Aleesami får to på børsen for innsatsen mot Færøyene. Slik reagerte han på dommen. Video/reporter: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Men for å ta det positive: Med Sveriges 3-0-tap for Spania er det full fyr om andreplassen i gruppa til EM-kvalifiseringen. Spania har 12 poeng og leder klart. Deretter følger Romania og Sverige med sju poeng. Norge har fem poeng, Malta tre og Færøyene null.

Dette betyr at håpet om EM-sluttspill lever gjennom kvaliken dersom vi slår Sverige og Romania på bortebane i henholdsvis september og oktober. De to beste lagene går til sluttspillet i 2020.

Ingen av spillerne Dagbladet snakket med etter kampen var fornøyde med prestasjonen. Det var heller ikke Lars Lagerbäck.

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Vi visste at det ikke var lett å komme hit. De var fantastisk godt organisert og gjorde ikke feil. Vi hadde noen perioder hvor vi spilte greit, men var veldig stresset gjennom kampen. Vi spilte tregt, sa han.

- Vi holdt nullen, scoret to mål og tok tre poeng. Det var det viktigste. Jeg vil gi ros til Færøyene. De opptrådte bra som lag og gjorde det vanskelig for oss.

Den som har grunn til å si seg mest fornøyd med kvelden på Tórsvøllur er Bjørn Maars Johnsen. Han legger ikke skjul på at han er på klubbjakt etter en sesong med lite spilletid i AZ Alkmaar. Og som Dagbladet kunne «avsløre» i forrige uke: I slutten av juni gifter han seg.

LANSERER KANDIDAT: Lars Lagerbäcks kontrakt med NFF varer ut et eventuelt EM-sluttspill neste sommer. Landslagssjefen har hatt ansvaret for Norge siden 2017, og tidligere trent andre nasjoner som Island, Nigeria og Sverige. Kommentator: Morten P. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

- Det er deilig å være en viktig bidragsyter for landet sitt, sa spissen på vei ut i spillerbussen.

Samtidig sto Færøyenes trener, Lars Olsen, og snakket med journalister.

- Vi fortjente å vinne, sa han.

EM-KVALIK
Spania440011-212
Romania421111-57
Sverige42118-77
Norge41218-75
Malta41032-103
Færøyene40043-120