Langer ut mot norsk langrenn: - Det er et helt lag med astma

Mener norske langrennsløpere bør gå i Paralympics.

DOMINERTE. Finn Haagen Krogh og Martin Johnsrud Sundby sto øverst på pallen i Tour de Ski. Sergey Ustiugov fra Russland ble nummer tre. Foto: Claudio Onorati/ANSA via AP
DOMINERTE. Finn Haagen Krogh og Martin Johnsrud Sundby sto øverst på pallen i Tour de Ski. Sergey Ustiugov fra Russland ble nummer tre. Foto: Claudio Onorati/ANSA via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lederen i det russiske skiforbundet, Jelena Välbe (47), kommer med grove - og spesielle - beskyldninger mot det norske langrennslandslaget.

Välbe uttrykker klart og tydelig at hun er lei den norske dominansen, der blant annet Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby var suverene i Tour de Ski.

- Så klart. Det er plagsomt fordi dette er et lag med astma. Men så lenge dette er godkjent av leger, så får ikke vi gjort noe, sier Jelena Välbe ifølge avisa Izvestia.

- Personlig skjønner jeg ikke hva slags astma de har for å gå så raskt. Under verdenscupen på Lillehammer vant tre norske lag. Det har aldri skjedd før. Interessen for langrenn synker med sånn dominans, sier Välbe videre.

Det er svenske Aftonbladet som først omtaler saken.

- Paralympics Langrennslederen får deretter spørsmål om et utspill fra Russlands president Vladimir Putin, der Putin angivelig skal ha sagt at utøvere som tar medisiner bør delta i Paralympics.

- Jeg har alltid sagt det samme. Norges beste løper, Martin Johnsrud Sundby, sa i et intervju nylig at det var for varmt i Oberstdorf, at han slet med pusten og trengte sterke medisiner. For oss er dette tøv, sier Välbe i intervjuet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer