KRITISK FCK-BOSS: Ståle Solbakken mener FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, må oppdatere kunnskapen sin. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KRITISK FCK-BOSS: Ståle Solbakken mener FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, må oppdatere kunnskapen sin. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Superligaen i Danmark

Langer ut mot rival: - Han har ikke peiling

- Jeg følte noen måtte si ifra, sier Ståle Solbakken om uttalelser fra direktøren i FC Midtjylland. Mener han har opptrådt respektløst og vist kunnskapsløshet.

Ståle Solbakken (50) har lagt bak seg en hektisk uke i F.C. København. Søndag tapte laget 1-3 i toppoppgjøret mot FC Midtjylland. Torsdag spilte «drengene» 1-1 mot Zenit St. Petersburg i Europa League.

Resultatene går inn i kategorien «sportslige svingninger». På toppen av det hele har nordmannen havnet i verbal ballade med direktøren for Midtjylland, Claus Steinlein. Lagene ligger som henholdsvis nummer en og to i ligaen.

- Han har ikke peiling, sier Solbakken til Dagbladet.

Dreide fokuset

Det var på en pressekonferanse dagen før Zenit-kampen torsdag at nordmannen valgte å dreie fokuset over på Steinlein. Midtjylland - som kommer fra byen Herning - ønsker å kjempe med F.C. København om tronen i dansk fotball.

Steinlein har uttalt at Midtjylland skal bli det nye F.C. København. Før Europa League-playoffen mot Malmö i august erklærte direktøren at drømmegruppa i turneringen ville bestå av Chelsea, Arsenal og AC Milan. Til de to punktene svarte Solbakken på onsdagens pressekonferanse:

FAKSIMILE: Ståle Solbakken skaper overskrifter i Danmark. Her fra torsdagens utgave av Ekstra Bladet.
FAKSIMILE: Ståle Solbakken skaper overskrifter i Danmark. Her fra torsdagens utgave av Ekstra Bladet. Vis mer

- Alt som mangler i Herning har vi.

Og:

- Vi pleier å ta ting i rekkefølge. Vi diskuterer jo ofte trekningen, og hvordan du er delt inn i puljer - 1,2,3,4. Steinlein tror at du kan trekke Chelsea og Arsenal i samme pulje. Men det er bygd annerledes opp. Og det vet du, hvis du har vært med på trekningen. Du trekker ikke alle klubber på en gang. Du kan ikke både få Manchester United og Manchester City, sa Solbakken og siktet til seedingen.

- Alt dette lærer du når du har vært med. Der fikk dere overskriften deres, sa treneren, og forlot presserommet med et smil.

F.C. København har deltatt i europacupene 12 av de 13 siste sesongene.

- Det er noe med kulturen vi har bygd opp over lang tid, sier Solbakken. På spørsmål om hva som er den viktigste årsaken til at F.C. København har lyktes svarer han med ett ord:

- Meg.

- Respektløst

Overfor Dagbladet utdyper Solbakken de verbale svingslagene han har sendt i retning av Midtjyllands direktør:

- Han trenger å bli satt på plass, han har jo ikke peiling. I tillegg mener jeg det er respektløst slik han uttalte seg før playoffkampene mot Malmö i Europa League. Midtjylland har misset i Europa to år på rad. Og så - før de skal prøve for tredje gang mot Malmö - snakker Steinlein om at det hadde vært fint å komme i gruppe med Chelsea, Arsenal og AC Milan. Som om det er mulig.

MIDTJYLLAND-DIREKTØR: Claus Steinlein. Foto: NTB scanpix
MIDTJYLLAND-DIREKTØR: Claus Steinlein. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bossen på mektige Parken i København fortsetter:

- Før playoffkampene mot Malmö uttalte han seg som om Midtjylland allerede var klare for gruppespillet. Han snakket om ting han ikke hadde greie på - og så røyk de ut for tredje året på rad. Jeg følte at noen måtte si ifra. Og så ble det meg.

- Dere klarte å komme til Europa League igjen, selv om årets F.C. København-utgave ikke er den beste. Da du fikk spørsmål om årsaken, svarte du med ett ord: «Meg.»

- Ja, og det var litt på fleip. Men vi gjorde en god prestasjon da vi slo ut Atalanta (ligger på 13. plass i Serie A). De hadde spart åtte spillere mot Roma i seriekampen i forkant. Hele sesongen deres var basert på spill i Europa League, og de var knust da de ikke klarte det. Det forteller mye om oss, og at vi har de verktøyene som skal til.

Holder ikke

Solbakken svinger pisken over Midtjylland:

- De har bare fysikk og lange innkast. Du kan vinne Superligaen på det, det er fullt mulig - og det innrømmer jeg. Men bare dødballer og løping er ikke nok i Europa.

Foruten Zenit St. Petersburg er F.C. København i gruppe med Slavia Praha og Bordeaux i Europa League.

Fasiten etter én kamp er ett poeng:

- Vi er avhengig av gode resultater på hjemmebane, sier Solbakken, som mener ni poeng er det som skal til for å gå videre fra gruppa.

Søndag venter Nordsjælland i Superligaen.