TELLER NED: Joshua King og Norge møter Aserbajdsjan fredag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TELLER NED: Joshua King og Norge møter Aserbajdsjan fredag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Joshua King

Langer ut mot Thorstvedt igjen: - Brutalt frekt

- Men det ville vært litt gøy hvis vi sto her i juni neste år og han hadde vasket leiligheten og bilen min, sier landslagsstjerna.

Norge - Aserbajdsjan, klokka 20.45 fredag

SANDVIKA (Dagbladet): Joshua King (25) føler seg i meget fin form før Norge skal i ilden mot Aserbajdsjan fredag. Bournemouth-spissen hadde en fantastisk sesong i fjor med 16 scoringer. Eller hvor fantastisk var den?

- For å si det brutalt: Joshua King har hatt flaks. Og vi liker ikke flaks, sa Premier League-ekspert på TV 2, Erik Thorstvedt, før sesongen. Uttalelsen fikk mye oppmerksomhet tidligere denne uka.

På landslagets pressetreff i Sandvika erklærte King at han «bare måtte le». Etterpå fulgte Thorstvedt opp med en blogg på TV 2 , «Joshua King er forbannet». Der lover den tidligere landslagskeeperen at han vil vaske leiligheten og bilen til King hvis han scorer 16 mål også denne sesongen.

- Litt brutalt

Til Dagbladet forteller King at han har fått med seg bloggen. Han tar den som et tegn på at «Thorstvedt skjønte at han sa noe feil». Likevel legger han ikke skjul på at det var en litt bitter pille å svelge å høre at han har hatt flaks.

- Å kalle det flaks synes jeg var litt brutalt. Men sånn er det. Ekspertene, som de kaller seg, skal alltid ha noe å si. Jeg vet ikke om de kjeder seg og har lyst på oppmerksomhet, eller hva det er.

AVVISER FLAKS: Joshua King tar en slurk vann under dagens pressetreff med landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AVVISER FLAKS: Joshua King tar en slurk vann under dagens pressetreff med landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

King fortsetter:

- Alle kan ha sine meninger. Jeg har folk som har sagt imot meg gjennom hele karrieren. Jeg har bevist at de tok feil, spesielt i fjorårets sesong. Samtidig tok jeg det litt personlig at han stemplet det som flaks. De som kjenner meg vet hvor hardt jeg har jobbet. Det vet om alle skadene jeg har hatt, og nedturene ved å sitte på benken. Hadde det vært en som ikke hadde mentaliteten min, hadde han gitt opp og dratt tilbake til Norge. Men jeg har bitt tennene sammen og jobbet hardt. Endelig får jeg uttelling.

Ble «Årets spiller»

- Så kommer det en ekspert, som de kaller ham, fra TV 2, og sier det som var brutalt frekt, fortsetter King.

- Sannheten er at jeg scoret 16 mål og ble «Årets spiller» blant spillerne i Bournemouth. Spillerne er de som er på trening hver dag. De ser hva jeg jobber mot, og de ser hva jeg får ut i kamp og på trening. Jeg bryr meg ikke så mye om det Thorstvedt sier. Men når noen kaller det flaks, synes jeg det er frekt.

Spissen sier til Dagbladet at han føler at han «gror hver eneste måned som spiller».

- Jeg er bedre enn det jeg var i fjor høst. Samtidig er det starten på sesongen. Da er du alltid litt rusten, påpeker han.

Analyseprogram

I bloggen presiserer Thorstvedt noen av sine uttalelser:

TV 2-EKSPERT: Erik Thorstvedt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TV 2-EKSPERT: Erik Thorstvedt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Var det bare flaks som gjorde at Joshua King scoret 16 mål forrige sesong? Selvfølgelig ikke. Han hadde en strålende sesong, der det endelig løsnet foran mål. Det kan ingen ta fra ham. Men var flaks - eller tilfeldigheter - også en medvirkende årsak? Det er svært sannsynlig, skriver han.

Thorstvedt viser til et analyseprogram, der Kings spill er brutt ned til den minste detalj. Kort fortalt hadde spissen ekstrem uttelling på store sjanser, ifølge analysen.

King sier:

- Jobben min er å gjøre fjorårets tall enda bedre. Men det er for meg selv, ikke for Thorstvedt. Men samtidig ville det vært gøy hvis vi sto her i juni neste år og han hadde vasket leiligheten og bilen min. Det hadde vært litt gøy. Men det er ikke hovedfokuset mitt.

Ny æra

Nå ønsker King å starte en ny ære med Norge.

- Jeg synes det har sett bra ut på trening denne uka. I dag hadde vi den første treninga der vi fikk svettet ordentlig. Gutta spilte ballen kjapt og virker friske til morgendagens kamp.

Også i Bournemouth tror han det vil løsne, til tross for tre tap på tre kamper.

- Ingen grunn til bekymring, erklærer han.