Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langer ut mot tilskuere som kastet snøballer og buet under løp: - Hvor er respekten?

Magnus Moan: - Det er enkelte nisser som skal markere seg.

REAGERER: Magnus Moan går ut mot noen tilskuere som kastet snøballer og buet mot det norske laget.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
REAGERER: Magnus Moan går ut mot noen tilskuere som kastet snøballer og buet mot det norske laget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det ble dramatisk i løypa da Magnus Krog trodde han hadde sikret seg sin tredje individuelle verdenscuptriumf for sesongen. For etter løpet ble nordmannen fratatt seieren, som i stedet gikk til hjemmefavoritten Eric Frenzel.

Men det var ikke det eneste dramatiske som skjedde i løypene i Tyskland.

«Hva i helvete er det noen av tilskuerne i Schonach gjør? Kaster snøballer og buer under løpet. Hvor er respekten?» skriver Magnus Moan på Twitter.

Til Dagbladet utdyper Moan:

- Du kan tenke deg selv hvordan det er. Folk som buer når vi tar imot premien. I dag kaster de snøballer på meg og på teamet mens vi venter på premieutdeling.

Moan er opptatt av å få fram at det bare er noen få tilskuere som viser seg fra sin verste side.

- Det er enkelte personer. Det er ikke alle. Det er enkelte nisser som skal markere seg. Det er utrolig kjedelig. Selvfølgelig skal det være høy temperatur og engasjement. Men det går en viss grense på hvor lavmål det går an å bli, sier Moan.

- Kjedelig Han forteller at det er dårlig stemning i den norske leieren etter at Krog ble disket.

- Det er klart det er det. Men det er mest kjedelig for Magnus som gjør en meget sterk konkurranse. Kanskje sin beste konkurranse noensinne. Det er ikke noe tvil om at han er den moralske vinneren. Han var den beste i dag. Da er det utrolig kjedelig at han blir disket fra seieren og ikke minst Schwarzwaldpokalen, som er en av de største enkeltrennene å vinne i en kombinert-karriere, sier Moan.

Moan gikk selv til topp i Schonach i 2013/14-sesongen. I dag ble han til slutt nummer 13.

- Sluttresultatet ut fra utgangspunktet er godkjent. Det gjenspeiler at jeg har vært for dårlig etter jul i bakken. I dag, som egentlig alle rennene etter jul, startet halvannet minutt bak. Da har du ikke mulighet til å kjempe om topplaseringer. Det er ene og alene min prestasjon som er for dårlig, sier Moan.

Kompensasjon Fredag vant Norge lagkonkurransen i kombinert. Da etter at juryen måtte behandle to protester. Kombinertlandslagets sportssjef Sverre Rotevatn sier dette til NTB om dagens disk av Krog:

- Jeg er ikke i Schonach selv, men på den offisielle resultatlisten er Krog nå diskvalifisert. Vi kommer til å anke den avgjørelsen. Vi mener det er tydelig at Magnus ikke har gjort noe galt,.

- Det lukter litt kompensasjonsdømming etter det som skjedde i går (fredag), legger han til, og viser til Norges stafettseier fredag. Toer Tyskland la da inn protest, men denne ble avvist, sier Rotevatn videre til NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media