Gary Neville langer ut mot United-ledelsen

Langer ut mot United-ledelsen

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville mener United-sjef Ed Woodward må holde seg utenfor klubbens sportslige avgjørelser.

KRITISK: Gary Neville mener United-ledelsen må gå en runde med seg selv og holde seg utenfor det sportslige i klubben. Foto: Robbie Stephenson/JMP/REX
KRITISK: Gary Neville mener United-ledelsen må gå en runde med seg selv og holde seg utenfor det sportslige i klubben. Foto: Robbie Stephenson/JMP/REXVis mer

Det skriver Manchester Evening News.

Det var overfor Sky Sports at Gary Neville mandag kveld langet ut mot Manchester Uniteds styre etter det som har vært en tung periode for manager Ole Gunnar Solskjær og de røde djevlene.

- Det de må begynne med, er å bytte ut de som styrer klubben. De bør få en ny sportsavdeling, en som er blant de aller beste, sier Neville, før han fortsetter:

- Ed Woodward har fått holde på med dette i sju år. Personlig, så synes jeg at han har hatt sjansen sin. Det er ikke noe problem å beholde ham i klubben, da økonomien er tilfredsstillende for Glazer-familien (United-eierne, red.anm.). Men han har hatt sjansen sin når det gjelder det sportslige, sier Neville.

UNITED-SJEF: Ed Woodward. Foto: Paul Currie/BPI/REX
UNITED-SJEF: Ed Woodward. Foto: Paul Currie/BPI/REX Vis mer

- Må tre til side

Woodward er klubbens øverste leder. Neville mener at måten det sportslige i klubben er styrt på, ikke har fungert på to eller tre år.

- Vi har kommet til et punkt der de må tenke nytt. Det er en stor fotballklubb, et monster av en fotballklubb, så de må få inn de beste i faget og tre til side, sier Neville.

Den tidligere United-spillerne, som i sin tid spilte sammen med Solskjær i klubben, mener de fem åra etter at Sir Alex Ferguson ga seg som manager, har vært fylt av forskjellige fotballfilosofier som ikke har gitt klubben noe som helst.

Neville mener at det ikke bare er treneren - blant andre José Mourinho og Louis van Gaal har vært innom klubben siden 2013 - som kan klandres.

AVISRUNDEN: Håkon Brandsnes tar deg gjennom dagens britiske avisrunde rundt Manchester United mot Chelsea kampen. Vis mer

Verst på 50 år

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har akkurat nå ikke vunnet på fire kamper i serien, og har i tillegg mistet sjansen til en av de gjeve topp fire-plassene, som ville gitt Champions League-spill neste sesong.

I stedet må de røde djevlene spille om en plass i Europa League. Flere har nå tatt til orde for at klubben må få på plass en sportsdirektør.

Ifølge Opta må man tilbake til 1970 for å finne et svakere United-forsvar. Da slapp de inn mål i 16 kamper på rad i alle turneringer.

Solskjær, som bare har vært i klubben i noen måneder, får lite av skylda for den dårlige statistikken de siste ukene. Flere enn Neville har nemlig pekt på at det er Ed Woodward som må ta grep og gjøre ting annerledes fra toppen.