Her er Norges tropp mot Serbia og Slovenia

Langer ut: - Tonedøvt

Landslagssjef Ståle Solbakken var nådeløs på spørsmålene om Mathias Normanns kontroversielle valg. - Han er en voksen mann som oppfattet klart hva jeg sa, sier Solbakken til Dagbladet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Landslagssjef Ståle Solbakken presenterte mandag formiddag troppen til herrelandslagets to Nations League-kamper, borte mot Slovenia 24. september og hjemme mot Serbia 27. september.

Moldes Ola Brynhildsen er et nytt navn i A-landslagstroppen. Også Celta Vigos Jørgen Strand Larsen er tatt ut denne gang.

- Jørgen har vært overraskende god i Celta Vigo, begrunner Ståle Solbakken.

- Ola var aktuell sist også, men ble skadet. Dette er en spiller jeg vil se i miljøet og på trening. Ola starter neppe noen av kampene, men jeg vil bli kjent med ham.

Stikk til Rekdal

Midtstopper Stefan Strandberg haltet av banen mot Kristiansund i går, men er likevel tatt ut til de forestående Nations League-kampene.

På spørsmål om hvorfor ikke Rosenborg-midtstopper Markus Henriksen, som tidligere har spilt både på midtbanen og som spiss for det norske herrelandslaget, er tatt ut - med henvisning til at RBK-trener Kjetil Rekdal mener at han burde det - svarer landslagssjefen:

- Rekdal var den siste i Norge som skjønte at Martin Ødegaard var en noenlunde god fotballspiller, så vi kan ikke ta alt han sier for god fisk, svarer Solbakken med et glimt i øyet.

- Tonedøvt

Videre var Ståle Solbakken nådeløs da han igjen ble spurt om sine betraktninger rundt Mathias Normanns kontroversielle valg om å signere for russiske Dynamo Moskva, parallelt med Russlands invasjon av Ukraina.

- Det er et totalt uforståelig valg. Han fikk en klar hentydning om hva konsekvensene ville bli før han signerte kontrakten. Jeg synes det er tonedøvt av ham og tonedøvt av rådgiverne som står bak. Jeg har stor sansen for Mathias som person og spiller, men dette er skivebom, sier Solbakken.

REFSES: Mathias Normann. Foto: Lise Åserud / NTB
REFSES: Mathias Normann. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Kan du si litt om hvordan han reagerte da han ble informert om at han ikke blir tatt ut på bakgrunn av klubbvalg? spurte Dagbladet.

- Han er en voksen mann som oppfattet klart hva jeg sa. Han hadde en argumentasjon som jeg og Lise ikke mener at jeg er fruktbar, svarer Solbakken og henviser til Normanns uttalelser om at idrett og politikk ikke hører sammen.

- Ingen livstidsstraff

Norges landslagssjef svarer videre at det ikke er snakk om noen livstidsstraff for Normann, om han seinere i karrieren skulle bytte klubb og liga.

- Vi gir ikke noe livstidsstraff, men det er heller ikke sånn at dette gir noen ekstrapoeng i framtida, påpeker han overfor Dagbladet.

Gledelig comeback

Omar Elabdellaoui er tilbake i den norske landslagstroppen, etter den dramatiske skaden i øyet og ansiktet. Han ble uttatt til en tropp tidligere i år, men måtte melde forfall. Nå står han uten klubb etter at kontrakten med Galatasaray ble terminert.

- Han har gjort så mye over så lang tid. Det kan være det er noen promille medlidenhetsuttak i dette, men jeg har veldig lyst til å se Omar i dette miljøet som han har vært en stor del av over så lang tid, sa Solbakken til NTB.

- Det er litt medlidenhetsuttak. Det sa jeg også til ham, gjentok Solbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer