Langes perfekte hodestøt

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø- Glimt 5-1. - Alt snakket om Arsenal er veldig forstyrrende, sier Rune Lange. Det så ikke akkurat sånn ut på Alfheim. Og to nye mål etter to perfekte hodestøt i går reduserer ikke akkurat Tromsø-guttens markedsverdi.

Nyheten om Arsenals Lange-interesse har for lengst nådd England. I går meldte fotball-nettstedet «Teamtalk» at Gunners er villige til å bla opp rundt tre millioner pund (ca. 38 millioner kroner) for hans tjenester. # I den heftige rykteflommen på Alfheim ble det derfor hvisket om Arsene Wenger, men til slutt ble Einar Førde det eneste kjente fjeset på sittetribunen.

- Vi vet faktisk ikke om noen var her og så Rune. Akkurat nå er det ingen aktivitet rundt ham, bedyrer TIL-nestleder Åge Fossum.

TIL-leder Gunnar Wilhelmsen er på ferie i London, men skal ifølge TIL-sjefene ennå ikke ha møtt representanter for Arsenal. Eller andre klubber.

Hos venner

Sjøl synes Rune Lange det er stas med interessen i England, men han er stødigheten sjøl og holder beina på jorda.

- Spekulasjonene går over stokk og stein. Tirsdag slo jeg av mobiltelefonen og rømte hjemmefra. Alle ville ha tak i meg da det med Arsenal ble kjent. Jeg måtte gjemme meg vekk hos venner for å få ro, sier han til Dagbladet.

- Kamerater spør, folk stopper meg på gata, det er et voldsomt oppstyr. Sjøl veit jeg ikke annet enn det som står i avisene. En engelsk klubb vurderer meg som et av flere alternativer, sier han.

- Vil du til utlandet nå?

- Ja, jeg er mer klar nå enn i fjor. Men først må jo tilbudet komme.

Perfekte hodestøt

Målmaskinen har lagd 33 mål på 53 tippeligakamper, 9 av dem i år. Mot Glimt gjorde han en ny god kamp, to perfekte hodestøt havnet akkurat der de skulle.

Lange har store kvaliteter og kan lykkes i utlandet. Både sportslig og økonomisk. For i Tromsø er årslønna «bare» 500000.

- Penger betyr ikke så mye for meg. Jeg vil først og fremst utvikle meg som spiller. Da går jeg ikke til hvem som helst.

Stakkars Glimt falt totalt sammen på stillinga 3-1, og ble ydmyket i det prestisjefylte nordnorske oppgjøret. For første gang siden opprykket i 1991 ligger klubben mutters aleine på tabellbunnen.