Langløpskongen ba om å få beholde lønna si etter jubelsesongen. Da ble han sendt på gangen

Alsgaard tok grep.

DEN UBESTRIDTE ENEREN: Petter Eliassen vant stort sett alt i langløpssirkuset i fjor. Her er han med den legendariske kransen fra Vasaloppet. 
Foto: Ulf Palm / TT / NTB Scanpix
DEN UBESTRIDTE ENEREN: Petter Eliassen vant stort sett alt i langløpssirkuset i fjor. Her er han med den legendariske kransen fra Vasaloppet. Foto: Ulf Palm / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): - Sa han det? Det kan stemme, det, sier Petter Eliassen da Dagbladet spør om det virkelig er sant at det var lageier Thomas Alsgaard selv som måtte reforhandle kontrakten for ham etter den fantastiske fjorårssesongen Eliassen hadde i langløpssirkuset. 

Historien er nemlig slik at etter å ha vunnet König Ludwig Lauf, Vasaloppet, Birkebeineren og Årefjällsloppet, med ett år igjen av kontrakten med Alsgaards Team Leaseplan Go, ville Alsgaard reforhandle kontrakten med Eliassen.

Den gamle langrennskongen syntes ikke at den eksisterende kontrakten Eliassen hadde reflekterte prestasjonene hans. Alsgaard ønsket med andre ord å tilby Eliassen en bedre kontrakt.

Fordi han fortjente det.

Møteinnkalt
Så da innkalte Alsgaard Eliassen til et møte om kontrakten hans da sesongen var over. Men Eliassen hadde ikke akkurat den feiteste ønskelista med seg inn i møtet med lageieren.

Langløpskongen håpet mest på at han i det minste kunne beholde samme lønn som han hadde hatt.

Da tok Alsgaard grep, avlyste møtet og ga Eliassen beskjed om at Alsgaard selv skulle ta seg av kontraktsforhandlingene hans. Det endte med en solid lønnsøkning. 

- Jeg dobla kontrakten hans. Opp til det nivået jeg syns han fortjener, sier Alsgaard til Dagbladet. 

- Er du så beskjeden, Petter?

- I visse sammenhenger kan jeg nok være det, ja. Men jeg syns vi har det så bra sammen på laget, det er en skikkelig fin gjeng å reise på tur med, forklarer Eliassen sin egen forhandlingsnøkternhet med.

- Men Alsgaard mener du fortjente lønnsforhøyelsen?

- Joda, hvis han mener det, så er det vel slik.

Stakeikonet
Det er det nok flere som er enige med Alsgaard i. Foran sesongåpningen på Beitostølen er det én ting som går igjen når langrennsfolket møtes i og utenfor sporet.

Staking.

Nå skal alle stake, og de aller fleste har staket seg gule og blå i løpet av sommeren og høsten. Fordi de så hva Petter Eliassen gjorde med for eksempel Martin Johnsrud Sundby i Birken forrige sesong.

Petter Eliassen staket seg til ikonisk status i langrennsmiljøet på noen hektiske vintermåneder, og nå ser alle at det er mulig.

- Det kan jo være at flere fikk øynene opp for det etter i fjor, selv om det var mange som bare staka før det også. Men det er sant, det er mange som har trent mer staking før denne sesongen. Det lønner seg jo når man går klassisk, også i vanlig langrenn, sier den tidligere landslagsløperen til Dagbladet.

-  Utviklinga går jo i den retningen også. Så lenge man beholder klassiskstilen i verdenscupen og ikke gjør løypene så tøffe at det ikke er mulig, vil det nok bli mer og mer staking i åra som kommer også.

Forkjøla
Selv går han glipp av sesongåpninga på grunn av en lett forkjølelse. Skuffende for ham selvsagt, men kanskje vel så skuffende for alle dem som hadde sett fram til å måle seg mot ham når de skal stake seg rundt femten kilometer klassisk i åpningen.  

- Det er kjedelig å gå glipp av det, det er alltid en fin pekepinn å gå mot de norske løperne på Beito, men så lenge jeg er frisk til langløpene starter så skal jeg være fornøyd, sier Eliassen. 

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer