Visma ski classics

Langløpskongen Petter Eliassen legger satsinga på hylla

Har avslått tilbud fra andre lag.

GOR SEG: Petter Eliassen har i hvert fall foreløpig vunnet sitt siste langløp. Her vinner han tsjekkiske Jizerska Padesatka i januar 2016. Foto: Radek Petrasek/CTK via AP/NTB Scanpix
GOR SEG: Petter Eliassen har i hvert fall foreløpig vunnet sitt siste langløp. Her vinner han tsjekkiske Jizerska Padesatka i januar 2016.
Foto: Radek Petrasek/CTK via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Petter Eliassen har vunnet det som er å vinne i langløpssirkuset de siste årene, og tok for alvor steget inn i folks bevissthet da han staket fra Martin Johnsrud Sundby i Brikebeinerrennet i 2015.

Eliassen vant langløpscupen sammenlagt både i 2015 og 2016, og ble nummer to i sesongen som var.

Men nå er det slutt, forteller han i et intervju gjengitt på Visma Ski Classics Facebook-sider.

- Jeg har lyst til å satse for fullt, eller ikke i det hele tatt. Hvis jeg skal starte i eliteklassen i Visma Ski Classics har jeg lyst til å gjøre det bra, sier Eliassen i intervjuet.

Eliassen var kapteinen i det nå nedlagte profflaget til Thomas Alsgaard, Team Leaseplan, men hadde gode tilbud fra andre lag før denne sesongen.

Det er arbeids- og familielivet som gjør at han nå gir seg på topp. Eliassen var ferdig utdannet fysioterapeut for tre år siden, og har fortsatt ikke gjennomført pliktåret med turnustjeneste etter endt utdanning.

- Jeg har søkt om fritak tre år på rad, men nå sier de at jeg er nødt til å jobbe. De vil ikke at det skal ta for lang tid før jeg begynner å jobbe etter utdanninga, sier Eliassen til Visma Ski Classics.

- Og så har jeg tre små barn. Det er selvfølgelig også en grunn til å slutte å satse som profesjonell skiløper.

Eliassen vant alle løpene han satte seg som mål å vinne, bortsett fra Marcialonga. Drømmen om å vinne den italienske klassikeren røpet han i et intervju med Dagbladet høsten 2015, men det ble med andreplassen den påfølgende vinteren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer