GOR SEG: Petter Eliassen har i hvert fall foreløpig vunnet sitt siste langløp. Her vinner han tsjekkiske Jizerska Padesatka i januar 2016. <br>Foto: Radek Petrasek/CTK via AP/NTB Scanpix
GOR SEG: Petter Eliassen har i hvert fall foreløpig vunnet sitt siste langløp. Her vinner han tsjekkiske Jizerska Padesatka i januar 2016.
Foto: Radek Petrasek/CTK via AP/NTB ScanpixVis mer

Visma ski classics

Langløpskongen Petter Eliassen legger satsinga på hylla

Har avslått tilbud fra andre lag.

(Dagbladet): Petter Eliassen har vunnet det som er å vinne i langløpssirkuset de siste årene, og tok for alvor steget inn i folks bevissthet da han staket fra Martin Johnsrud Sundby i Brikebeinerrennet i 2015.

Eliassen vant langløpscupen sammenlagt både i 2015 og 2016, og ble nummer to i sesongen som var.

Men nå er det slutt, forteller han i et intervju gjengitt på Visma Ski Classics Facebook-sider.

- Jeg har lyst til å satse for fullt, eller ikke i det hele tatt. Hvis jeg skal starte i eliteklassen i Visma Ski Classics har jeg lyst til å gjøre det bra, sier Eliassen i intervjuet.

Eliassen var kapteinen i det nå nedlagte profflaget til Thomas Alsgaard, Team Leaseplan, men hadde gode tilbud fra andre lag før denne sesongen.

Det er arbeids- og familielivet som gjør at han nå gir seg på topp. Eliassen var ferdig utdannet fysioterapeut for tre år siden, og har fortsatt ikke gjennomført pliktåret med turnustjeneste etter endt utdanning.

- Jeg har søkt om fritak tre år på rad, men nå sier de at jeg er nødt til å jobbe. De vil ikke at det skal ta for lang tid før jeg begynner å jobbe etter utdanninga, sier Eliassen til Visma Ski Classics.

- Og så har jeg tre små barn. Det er selvfølgelig også en grunn til å slutte å satse som profesjonell skiløper.

Eliassen vant alle løpene han satte seg som mål å vinne, bortsett fra Marcialonga. Drømmen om å vinne den italienske klassikeren røpet han i et intervju med Dagbladet høsten 2015, men det ble med andreplassen den påfølgende vinteren.