Langpasninger for gamle dager

«Drillos» var endelig samlet igjen på fotballbanen, men ti år etter VM-deltakelsen slet de fleste med kondisjonen på Ullevaal.

Kiloene har blitt flere og treningsøktene færre for de fleste spillerne som var med under VM i USA for ti år siden. Henning Berg ga seg etter denne sesongen, men merket likevel at formen ikke var den gode gamle.

- Når du ikke har gjort noe på to måneder er du ikke vant til å spille med 200 i puls hele tiden, lo Henning Berg.

Den gamle forsvarskjempen, som fikk 100 kamper på landslaget, syntes likevel de gjorde en god innsats og gledet seg over å være tilbake i forsvarsfireren.

- Vi var alene med keeper tre ganger og ville scoret hvis vi bare hadde hatt like god teknikk som vilje, men vi var så slitne da vi kom til sjansene, sa Henning Berg.

- Rune (Bratseth) har alltid vært god å spille sammen med, og Erland (Johnsen) var ikke noe dårligere, sa Berg til NTB.

Fjørtoft-scoring

Jan-Åge Fjørtoft var tilbake i god gammel scoringsform på Ullevaal, selv om han måtte ha mange forsøk på å få ballen forbi Arni Gautur Arason. Fjørtoft mente til og med de var bedre enn Vålerenga til tider.

- Det var morsomt å møte gutta igjen og at vi gamle fortsatt har litt stolthet. Jeg er glad vi ikke ble slaktet og i 2. omgang var vi faktisk bedre enn Vålerenga, sa han til NTB.

- Det er noen år siden sist du scoret for landslaget?

- Ja, det er også noen år siden jeg fikk krampe da jeg skulle juble, lo Fjørtoft.

Vålerenga-vingen David Hanssen syntes det var morsomt å spille mot de gamle heltene han selv fulgte på TV-skjermen for ti år siden, selv om formen til «Drillos» var blitt noe dårligere.

- Klart det. Jeg har spilt mot noen, men også stiftet noen hyggelige bekjentskaper. Noen har kanskje sittet litt lenge på puben eller i hjørnet på restauranten, men det gjør vel jeg også når jeg gir meg, sa Hanssen til NTB.

(NTB)

<B>GRETTEN: Jan Åge Fjørtoft bommet på drøssevis av sjanser - og var like irritert som i gamle dager.
GJENFORENING: Bak fra venstre: Kjetil Rekdal, Reidar Mjelde, Gøran Sørloth, Lars Bohinen, Jan Åge Fjørtoft, Alf-Inge Håland, Tore Pedersen, Henning Berg, Jostein Flo, Erland Johnsen og Rune Bratseth. Foran f.v.:Jahn Ivar "Mini" Jacobsen, Stig Inge Bjørnebye, Roar Strand, Karl -Petter Løken, Roger Nilsen, Frode Grodås, Erik Thorstvedt, Øyvind Leonardsen, Gunnar Halle og Erik "Myggen" Mykland.