Langrenn må vrake løpere

GARDERMOEN (Dagbladet): Langrennsfolket måtte svelge tøffe krav fra toppidrettssjef Bjørge Stensbøl for å unngå brudd med Olympiatoppen på gårsdagens møte. - Vi er veldig opptatt av å spisse lag siste året før OL, sier Stensbøl.

Langrennskomitéleder Jan Erik Granamo, skiforbundets avdelingsleder for langrenn Sindre Bergan og fagsjef Terje Langli kom til flyplasshotellet og snakket med Bjørge Stensbøl og hans langrennsekspert Erik Røste i to timer i går. Langli er på vei ut av jobben, men gårsdagens møte handlet ikke om nyansettelser.

- Vi har ikke diskutert navn i dag, men prinsipper, funksjoner og hva de forskjellige skal gjøre, sier Granamo.

Stensbøl sier rett ut at møtet var avgjørende for Olympiatoppens videre samarbeid med langrenn etter en sesong med åpne konflikter og mye tull.

Spisser laget

- For oss var det et prinsipielt veldig viktig møte. Vi måtte høre om det var aksept for våre prinsipper, sier Stensbøl.

I år har 54 langrennsløpere fordelt seg på seks forbundslag (elitelag og rekrutteringslag for kvinner og menn, sprintlag og juniorlag). Et gjennomsnitt på ni løpere. For mye, mener Stensbøl.

- En av våre forutsetninger er spissing av lag siste året før OL. Man må operere med en relativt liten gruppe utøvere, som får et optimalt opplegg. Det er vi opptatt av, og det har vi sagt her i dag, og det finner vi forståelse for, sier toppidrettssjefen.

- Har gruppa vært for stor i år, Granamo?

- Ja, generelt har vi hatt mange løpere på lag, og kanskje har ikke skillet vært klart nok. Det må vi se på videre, sier Granamo.

- Laget må være på maks sju-åtte utøvere, sier Stensbøl.

Flere møter

- Det er jo alltid slik at vi må ha anledning til å sette noen krav i forhold til et slikt samarbeid, og de må sette noen krav til oss. Nå driver vi og avstemmer dem. Jeg synes vi er enige om veldig mye, sier Stensbøl.

- Vi er i hvert fall ikke veldig uenige, sier Granamo.

KREVER ENDRINGER: Gårsdagens møte mellom langrennslederne i Skiforbundet og Olympiatoppen på Gardermoen var avgjørende for samarbeidet videre. - De må spisse lagene, krever Bjørge Stensbøl. - Kanskje, sier langrennskomitéleder Jan Erik Granamo.