Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jon Rolf Hope tok gull under junior-VM tirsdag

Langrenn: Norsk VM-gull for juniorer

Jon Rolf Skamo Hope (19) fra Hyen suste inn til gull på 10 kilometer klassisk under junior-VM i langrenn tirsdag.

TOK GULLET: Jon Rolf Skamo Hope tok gull på 10 kilometer i VM for juniorer. Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix
TOK GULLET: Jon Rolf Skamo Hope tok gull på 10 kilometer i VM for juniorer. Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringen fra Gloppen lå litt bak russeren Sergej Ardasjev i starten. Etter fem kilometer skilte det ett tidels sekund i russerens favør. Etter 6,3 kilometer var Hope for første gang i tet, men bare en 1,8 kilometer senere var det Ardasjev som ledet igjen.

Men i idrett er det som oftest tiden i mål som teller, og der var Hope bestemann. Til slutt vant han med ni sekunder ned til russeren.

- Taktikken var å gå rolig og kontrollert ut fra start, og så skulle jeg avslutte hardt. Det lyktes jeg med. Dette er min største seier i karrieren, sa Hope i et intervju med arrangøren på stadion.

Hope kommer fra et stolt skidistrikt i Sogn og Fjordane og er oppvokst ikke langt unna stedet der Odd-Bjørn Hjelmeset er født og oppvokst. Hope tok to gull i junior-NM sist sesong og har 1.- og 2.-plass på 10 kilometer klassisk i årets norgescup. Han er på Norges juniorlandslag. Hope var i sprintfinalen i junior-VM søndag.

Norges laginnsats var sterk i Goms. Trøskens Jørgen Lippert fulgte opp sølvet i sprinten med bronse på 10-kilometeren. Han var 27,3 sekunder bak Hope i mål.

- En fantastisk dag for det norske laget, fastslo Hope.

Harald Østberg Amundsen fra Asker fulgte opp med 4.-plass, bare 1,7 sekunder unna en plass på pallen. Kjelsås' Håvard Moseby ble nummer fem med 39,8 sekunder opp til kollegaen på juniorlandslaget.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!