Langrenn på TV3

Verken skiforbundet eller NRK er særlig lykkelige over at TV3 har sikret seg rettighetene til å sende langrenn fra Linz i desember.

Nå er det klart at TV3 utfordrer NRK i «nasjonalhelligdommen» langrenn, som det har vært tradisjon for at NRK har formidlet til det norske folk med Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen bak mikrofonene.

Nå er TV3 kommet på banen med langrenn, og det betyr at bare 65 prosent av det norske folk kan ta inn langrennssendingene, når denne kanalen har ansvaret.

- Det er klart jeg ikke synes så mye om akkurat det, men dette er noe vi ikke har herredømme over. Vi vil helst at mest mulig skal vises på NRK, men vi har da også kjempet imot dette en stund allerede.

- Østerrike er litt spesiell i denne sammenhengen, fordi det er et privateid selskap som har rettighetene, sier skipresident Sverre Seeberg til href='http://www.adressa.no'>Adresseavisen.

- Vi er veldig fornøyd med å ha sikret oss rettighetene til langrenn, alpint og kombinert i Østerrike. Det betyr at vi kommer til å sende et verdenscuprenn i langrenn fra Linz 18. til 21. desember. I tillegg til dette kommer et par kombinertrenn og rundt regnet 15 alpinrenn, sier sportsansvarlig i TV3, Stian Aune Kleppo.

(NTB)