Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenns-Falla fristes av Kollen-VM i skiskyting

- Hadde vært stort å få oppleve et VM til.

VURDERER VM-SATSING: Maikien Caspersen Falla fant fram børsa og meldte seg på sommer-NM i skiskyting. Fram mot VM i Holmenkollen i 2016 kan det bli vesentlig mer skytetrening. Foto: Anders Skjerdingstad
VURDERER VM-SATSING: Maikien Caspersen Falla fant fram børsa og meldte seg på sommer-NM i skiskyting. Fram mot VM i Holmenkollen i 2016 kan det bli vesentlig mer skytetrening. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Fram til OL i Sotsji i 2012 er det 110 prosent satsing på langrenn. Men etter det kan det godt hende jeg får lyst til å satse mer på skiskyting, sier Maiken Caspersen Falla.

Hun tok bronse på lagsprinten under ski-VM i Holmekollen i 2011 sammen med Astrid Uhrenholdt Jacobsen. I går deltok hun i sommer-NM i skiskyting samme sted — i løypene der det skal være VM i skiskyting i 2016.

- Det hadde vært veldig stort å få oppleve et VM til i Holmenkollen, innrømmer Falla overfor Dagbladet.

Ny sjanse Celine Brun-Lie lyktes ikke like godt i VM i 2011. I likhet med Falla deltok hun i gårsdagens NM, og er åpen for å satse med børse — om noen år.

- Det gikk ikke så bra i forrige hjemme-VM. Når man får en ny sjanse, burde man kanskje prøve å benytte seg av den. Men det er langt fram i tid, sier Brun-Lie.

I går ble de heiet fram av de store VM-profilene fra 2011, Marit Bjørgen som vant fem gull og Therese Johaug som vant to. Ingen av dem vurderer å bytte idrett. Bjørgen har aldri prøvd å skyte, mens Johaug prøvde så vidt skiskyting i tenåra uten å bli noen ener på standplass.

- Men de som skal gå VM her, kan glede seg. Det er ingenting som er større enn å oppleve et VM på hjemmebane, sier Bjørgen.

- Må oppleves - Vi hadde jo hørt mye snakk om at VM skulle bli stort, og hadde veldig høye forventninger. Men det ble likevel mye større enn vi hadde drømt om. Man kan ikke forestille seg hvor stort det er å gå et VM-løp her i Kollen. Det må oppleves. Og det anbefaler jeg, smiler Therese Johaug.

Selv om langrennsspesialistene Falla og Brun-Lie foreløpig også sliter med å holde like stor fart som Tora Berger i sporet, er det på standplass de har mest å hente.

HEIAGJENG: Ingvild Flugstad Østberg, Therese Johaug og Marit Bjørgen heiet på Maiken Caspersen Falla og Celine Brun-Lie i går. Foto: Anders Skjerdingstad
HEIAGJENG: Ingvild Flugstad Østberg, Therese Johaug og Marit Bjørgen heiet på Maiken Caspersen Falla og Celine Brun-Lie i går. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer

Brun-Lie skjøt fullt hus liggende i går, men sprakk med fire bom stående.

- Men jeg har skutt fullt hus stående i konkurranse før. Så det er mulig med mer trening, fastslår hun.

Må trene mye mer Falla, som tok sin første verdenscupseier i langrenn i fjor, satset på skiskyting i tenåra og vant blant annet Kvalfoss-sprinten.

- Skytinga varierer veldig, men jeg har til en viss grad kontroll. Jeg vet hvilke arbeidsoppgaver jeg har på standplass. Men det kreves selvfølgelig mye, mye mer skytetrening hvis jeg skal kunne bli aktuell for et VM-lag i skiskyting. Jeg har ikke lagt noen plan for det nå. Det må bli senere, sier Falla til Dagbladet.

Skiskytterdronningen Tora Berger, som har varslet at huntrolig legger opp før VM i 2016, tok en suveren seier på gårsdagens sprint i Holmenkollen. Falla ble nummer 12, mens Brun-Lie endte på en 14.-plass.

SPRINT OG SKISKYTING: Maiken Caspersen Falla og Celine Brun-Lie er på sprintlandslaget i langrenn. Kanskje satser begge på skiskytter-VM i 2016 hjemme i Holmenkollen. Foto: Anders Skjerdingstad
SPRINT OG SKISKYTING: Maiken Caspersen Falla og Celine Brun-Lie er på sprintlandslaget i langrenn. Kanskje satser begge på skiskytter-VM i 2016 hjemme i Holmenkollen. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media