Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenns-NM i 2017 til Lygna

- Behov for oppgradering.

 TOK GULL:  Petter Northuhg og Strindheim vant stafetten på Lillehammer i 2014  Foto: NTB Scanpix
TOK GULL: Petter Northuhg og Strindheim vant stafetten på Lillehammer i 2014 Foto: NTB Scanpix Vis mer

NM i langrenn del 1 skal i 2017 arrangeres på Hadeland, med Lygna Skisenter som arena.

Arrangør blir flere idrettslag på Hadeland i samarbeid med Lygna Skisenter og Norges Skiforbund (NSF). Det var styret i NSF som tildelte arrangementet under et møte på Gardermoen tirsdag.

Øvrige søkere var Hamar og Ål.

- Lygna vil gjennom en slik tildeling få økt kraft i sine eksisterende planer for å oppgradere sitt anlegg slik at de også i årene framover kan inneha rollen som en viktig aktør for avvikling av skirenn både i nasjonal målestokk og for hele østlandsområdet, sier skipresident Erik Røste til skiforbundet.no.

- Det er en forutsetning at planene glir gjennomført og at ytterligere tilpasninger av anlegget gjøres etter nærmere avtale med skiforbundet.

Lygna har i mange år arrangert renn som norgescup og skandinavisk cup. Arrangørstaben er rutinert og har tidligere ofte overtatt arrangement som er blitt flyttet. Dessuten har det vært snøsikkert på Lygna de siste årene.

- Anlegget, løyper, stadion og infrastruktur har behov for oppgradering til NM, men det er lagt fram konkrete planer for dette, sier arrangementssjef Terje Lund i NSF.

 (NTB)