Langrennsåpningen kan bli avlyst

Går mot avlysning på snøfritt Beitostølen.

Både den nasjonale langrennsåpningen om knappe to uker og verdenscuprennene helgen etter på Beitostølen står i fare for å bli avlyst på grunn av snømangel.

- Konsekvensen av manglende minusgrader i værmeldingen framover er at vi står i fare for å måtte avlyse den nasjonale langrennsåpningen, sier Erik Østli i Øystre Slidre Idrettslag til TV 2. Skiforbundet tar turen til Øystre Slidre onsdag.

- Det kommer folk fra Norges Skiforbund hit onsdag denne uken og da skal vi bestemme oss. Vi trenger fem dager med minusgrader for å få lagd nok snø til en fem kilometer lang sløyfe. Og uten tele i bakken må vi ha mer enn minus én grad, forklarer Østli.

Verdenscupåpningen lørdag 19. november kan bli avlyst.

- Her må vi forholde oss til 10-dagers regelen til det FIS (Det internasjonale skiforbundet). Det betyr i praksis at en avgjørelse blir tatt 5. november, forklarer Østli.

Sist langrennsåpningen på Beitostølen ble avlyst var i 2005. Den gang var også mildværet årsaken. I 2001 ble det kjørt inn over 100 lass snø fra Valdresflya, men i år er det ikke snø noe sted i nærheten av Beitostølen. Noen reservearena er foreløpig ikke satt opp.

(NTB)