IVRIGE PÅ NETT: Allroundlaget med Anders Gløersen, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby er svært synlige på Instagram. Ofte er det sprinterne som får gjennomgå.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpi
IVRIGE PÅ NETT: Allroundlaget med Anders Gløersen, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby er svært synlige på Instagram. Ofte er det sprinterne som får gjennomgå.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpiVis mer

Langrenn:

Langrennsgjengene hetser hverandre på nett: - Det er viktig med kniving og dissing

Langrennsløperne erkjenner at det er en rivalisering mellom løperne på allround- og sprintlandslaget. I hvert fall på sosiale medier.

(Dagbladet): - Jeg føler sprintgutta har fått kjørt seg litt av oss i det siste, og det fortjener dem. De koser seg på Mallorca, mens vi trener hardt her i Norge, gliser Niklas Dyrhaug.

Du har kanskje fått det med deg allerede: De små stikkene og kommentarene fra langrennsløperne på distanselaget til sprinterne - og omvendt.

INNRØMMER RIVALISERING: Niklas Dyrhaug. Foto: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet
INNRØMMER RIVALISERING: Niklas Dyrhaug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Dette er spesielt synlig for dem som følger de to landslagene på bilde- og videokanalen Instagram.

De norske langrennsløperne har utallige reisedøgn sammen og bor tidvis oppå hverandre gjennom sesongen, og da er det naturlig at det blir noe fjas mellom slagene.

Mens langrennsjentene tidligere har vist frem uante talenter med hjemmelagde musikkvideoer, oppdaterer herrene på sprint- og allroundlaget hver sin Instagram-konto hyppig.

Den siste måneden har det nærmest vært «krig» mellom de to herrelagene.

- Ja, det er en del dissing og kniving oss imellom, ja. Men det er bare vennskapelig, da. Vi er jo to forskjellige lag, men én kompisgjeng, så det er viktig med litt dissing, sier Dyrhaug til Dagbladet.

Konkurransemennesker

Eirik Brandsdal, som tilhører «den rivaliserende gjengen», bekrefter at sprinterne har det samme synet om allroundlaget. Han forteller at begge lag består av konkurransemennesker og at de konkurrerer om absolutt alt – også på sosiale medier.

- Litt kniving mellom lagene har det alltid vært, og jeg tror det skjerper oss. De har vært spesielt «på oss» på Instagram den siste tiden, smiler Brandsdal.

Det hele så ut til å starte for en drøy måned siden da nevnte Dyrhaug, Didrik Tønseth og de andre på allroundlaget la ut flere stikk mot sprinterne på sin offisielle konto.

Blant annet publiserte de et innlegg - via en app - der ansiktene til sprinttrener Arild Monsen, Eirik Brandsdal og Finn-Hågen Krogh dukket opp i en animert video, som forestiller et asiatisk jenteband.

- Vi trodde vi hadde tatt innersvingen på dem og at vi hadde dem i knestående, ler Didrik Tønseth.

Emil Iversen-parodi

Men så slo sprintspesialistene tilbake: De tok kontakt med parodiekspert Herman Flesvig, som har opparbeidet seg en stor tilhengerskare på grunn av sine mange humoristiske kjendis-etterligninger.

I videoen, som er en parodi på Emil Iversen, blir den ferske landslagsløperen fremstilt som en PR-kåt Petter Northug-fan som ikke bryr seg så mye om resultater så lenge han får være med på TV-programmet «Sirkus Northug».

- Vi vurderte å lage en parodi selv, men droppet det. Den Flesvig laget ble utrolig morsom, sier Brandsdal om den lille snutten som ble lagt ut på sprintlandslagets Instagram-konto.

Tønseth og Dyrhaug er enig - til tross for at de følte at sprintgutta gikk seirende ut av duellen.

- Den videoen så ikke vi komme. Vi måtte nesten legge oss flate. Alle gikk gjennom vennelista, og ingen av oss hadde noen kjendisvenner, så vi kunne ikke følge opp den. Det vi holder på med er skoleprosjekt i forhold, sier Tønseth.

FÅR GJENNOMGÅ: Eirik Brandsdal, Arild Monsen og Finn-Hågen Krogh som asiatisk jenteband. SKJERMDUMP: Langrennsgutta / Instagram
FÅR GJENNOMGÅ: Eirik Brandsdal, Arild Monsen og Finn-Hågen Krogh som asiatisk jenteband. SKJERMDUMP: Langrennsgutta / Instagram Vis mer

- Innsett at vi ikke har best humor

Om snaue to måneder starter alvoret i skisporet igjen når verdenscupen åpner i finske Ruka.

Men det betyr trolig ikke slutt med tull på sosiale medier.

- Problemet med oss er at det kan bli litt for mye fjas. Vi burde kanskje delt litt mer ting fra innsiden, som faktisk folk vil se. Vi tror jo humoren vår er den beste, men det er den ikke. Det har vi innsett, påpeker Tønseth.