Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vibeke Skofteruds (38) dødsfall

Langrennsgutta: - Vibeke har alltid vært ei jente som vi har sett opp til

Langrennslandslaget samles for første gang siden Vibeke Skofterud mistet livet i en vannscooterulykke.

- ET FORBILDE: - Vibeke har alltid vært en jente som vi har sett opp til, sier Hans Christer Holund. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
- ET FORBILDE: - Vibeke har alltid vært en jente som vi har sett opp til, sier Hans Christer Holund. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): I dag startet Blinkfestivalen i Rogaland.

Det er bare tre dager siden Vibeke Skofterud ble funnet død på øya St. Helena utenfor Arendal, noe som naturligvis preger stemningen på det norske langrennslandslaget.

- Det er første gangen vi samles som lag etter det som skjedde. Det er jo forferdelig tragisk, og det blir nok litt annerledes når hele gjengen møtes, sier Simen Hegstad Krüger (25) til Dagbladet.

- Vi må bare holde sammen og hjelpe hverandre gjennom det.

- Sprudlende

Mens langrennsherrene stiller tilnærmet fulltallig i Sandnes onsdag, ankommer de fleste av jentene i morgen før Lysebotn Opp.

- Jeg kjente henne aldri så godt, men hun har alltid vært sentral i miljøet, og det er ikke så stort. Hun har bidratt med utrolig mye til langrennsmiljøet. Det er en fantastisk person som vi har mistet, sier Krüger.

Hans Christer Holund (29) ble kjent med Skofterud i 2008. Da slo han gjennom på landslaget, mens Skofteruds langrennskarriere gikk mot slutten.

Saken fortsetter under lenken.

Han minnes om da de trente sammen på Synnfjell tidligere i karrieren.

- Vibeke har alltid vært ei jente som vi har sett opp til. Hun har ikke vært en typisk A4-skiløper, men har gjort ting på sin egen måte. Når hun slo gjennom på starten av 2000-tallet, så var det som en sprudlende jente med «kick» i kommentarene, sier Holund.

- Gjorde langrenn kult

Holund mimrer tilbake til da han var tolv-tretten år og Skofterud slo gjennom på landslaget.

- Hun gikk i kule og fargerike klær, kjørte sportsbil, og tok salto på ski. Hun var med på å gjøre langrenn kult igjen, sier Holund, og legger til:

- Før så var langrenn en litt traust idrett, men hun startet den typen generasjonen som du ser i Petter (Northug) og (Johannes Høsflot) Klæbo.

Holund forteller at Skofterud har betydd mye for skisporten, men at han først og fremst kommer til å minnes personligheten 38-åringen.

- Hun var en fantastisk fin skiløper, men jeg vil si at det personligheten til Vibeke som skinte klarest. Det er fryktelig tragisk at hun har gått bort.

På fredag skal det holdes ett minutts stillhet for Skofterud.