Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrennsgutta mangler sponsor

Norges Skiforbund har foreløpig ikke fått noen sponsor for de beste langrennsguttene. Men langrennsjef Inge Andersen regner med at en hovedsponsor er på plass til sommerferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ligger ingen dramatikk i dette. Vi arbeider med flere interesserte samarbeidspartnere. Elitelaget menn er i utgangspunktet det letteste å selge, sier Andersen. Øvrige langrennslag er solgt for neste sesong.

SAS har vært sponsor for langrennsguttene i 10 år. Det mener selskapet er nok. Det vil koste rundt seks millioner kroner å sponse langrennsguttene fram til OL i Salt Lake City i 2002.

- Vi håper dermed på en liten bedring sammenliknet med tidligere avtaler, sier Andersen.

- Pengespørsmålet gjør at vi er litt avventende med sesongplanene, sier landslagstrener Pål Gunnar Mikkelsplass til NTB. Men laget skal ha samling på Geilo i slutten av mai. Dessuten er det klart for ny samling på Sognefjellet i juni.

Dæhlie mer med

Mikkelsplass sier at Bjørn Dæhlie trolig blir mer med på samlinger foran kommende sesong enn det han gjorde i fjor.

- Han har antydet dette. Erling Jevne blir nok heller ikke med på alle samlinger. Han har stor familie og stor gård å holde orden på. Derfor er det naturlig at han står over visse samlinger. Det er bare å finne et passende opplegg for begge i god tid, sier Mikkelsplass.

To nye løpere er tatt opp på elitelaget til neste sesong. Det er Espen Bjervig (Oseberg) og Tor-Arne Hetland (Byåsen IL). Borte fra laget er Sture Sivertsen, Anders Eide og Krister Sørgård. Mens Sivertsen skal trappe ned, er Eide og Sørgård plassert på elite B-landslaget.

Jentenes landslag ble ogspå presentert i dag. Der er veteranen Hilde Gjermundshaug Pedersen (Hamar) og førsteårssenior Anja Rynning Veum (Viljar) nye løpere på elitelaget med 11 løpere.

Borte fra det laget er Anita Olsen, Kathrine Rokke, Trude Madsen, Eva Kjerstadmo og Cecilie Risvoll.

(NTB)