Halvard Hanevold døde tirsdag

Langrennsgutta rystet: - Du får sjokk

Nyheten om Halvard Hanevolds død ble mottatt med sorg hos de norske langrennsutøverne.

DØD: Tidligere skiskytter Halvard Hanevold er død. Han døde i sitt hjem på Borgen i Asker tirsdag morgen. Klipp: Madeleine Liereng. Foto: Pedersen, Lillegård, Langsem og Folvik / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FONT-ROMEU / OSLO (Dagbladet): Det norske skilandslaget er på høydesamling i franske Font-Romeu. Her skal de gjøre seg klar til sesongen i bratte bakker under den varme høstsola.

Men tirsdag kveld ble idyllen i den franske fjellandsbyen i Pyreneene plutselig snudd til sjokk. Halvard Hanevold gikk bort tirsdag kveld, bare 49 år gammel. Han etterlater seg kone og to barn.

- Du får et sjokk og det går jo et grøss nedover ryggen på deg. Det er umulig å forstå og helt ufattelig trist og sjokkerende. Det er uforståelig, sier Emil Iversen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Han virka som en fin fyr, en stor idrettsutøver og en herlig ekspertkommentator på tv med et glimt i øyet. Han var god faglig, men også humor over det, så han har jeg alltid sett opp til. Han virket som en trivelig og lettlikandes kar.

Kunnskapsrik

Hanevold var aktiv skiskytter helt til han var 41 år gammel, og var lagkamerat og konkurrent med en rekke utøvere gjennom åra. Hanevold vant tre OL-gull, to OL-sølv og en bronse. I tillegg vant han fem VM-gull før han la opp i 2010.

En av grunnene til at han greide å være aktiv så lenge, var at han var ekstrem på detaljene. Alt var planlagt, til den minste detalj.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer