MER PISK, MINDRE GULROT: Morten Aa Djupvik (t.h) får beskjed av langrennsgutta om å bli tøffere med dem. Foto: Erlend Aas/Scanpix
MER PISK, MINDRE GULROT: Morten Aa Djupvik (t.h) får beskjed av langrennsgutta om å bli tøffere med dem. Foto: Erlend Aas/ScanpixVis mer

Langrennsgutta vil ha autoritær trener

Krever at Morten Aa Djupvik skifter stil.

|||

Morten Aa Djupvik fortsetter som landslagstrener for herreløperne i langrenn. Samtidig stiller løperne flere utfordrende krav til ham.

Nettavisen skriver at de stiller seg bak Djupvik fullt og helt, men mener at han må bli en mye tydeligere leder. Det har de gitt konkrete tilbakemeldinger på i den pågående evalueringsprosessen.

- Vi har etterlyst en klarere lederstil. Morten må bli mer autoritær og lede oss på en strengere måte. Det skal ikke være tvil om at det er han som bestemmer, ikke vi løperne eller andre i apparatet rundt, sier Eldar Rønning.

Petter Northug har vært en eneste lang suksesshistorie den siste sesongen, men bak ham har toppresultatene vært totalt fraværende for løperne på allroundlandslaget denne vinteren.

Bortsett fra Northug var ingen av de sju andre på laget på seierspallen etter et verdenscuprenn en eneste gang. I distanserennene var det bare Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby og Odd-Bjørn Hjelmeset som klarte plasseringer blant de ti beste.

- Morten Aa Djupvik er en jovial fyr og en gledesspreder i gruppa. Han er en kompis, men nå utfordrer vi ham til å bli mer sjef med stor S, sier Martin Johnsrud Sundby som står fullt og helt bak det Eldar Rønning mener.

- På samme måte som jeg har kommet med tilbakemeldinger til løperne, har de kommet med tilsvarende meldinger til meg. Og det er helt klart at mitt viktigste arbeidsområde er å bli tøffere i lederstilen, sier Aa Djupvik.

Han legger ikke skjul på at det å slå hardt i bordet eller å sette ned foten på en tydelig måte, ikke tilhører hans sterkeste sider.

(NTB)