AVLYSER PRESSETREFF: Therese Johaug og de andre langrennsjentene avlyste det planlagte pressetreffet mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
AVLYSER PRESSETREFF: Therese Johaug og de andre langrennsjentene avlyste det planlagte pressetreffet mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Langrennsjentene avlyste det planlagte pressetreffet i Livigno etter Ida Eides død

Langrennsjentene i sorg: Avlyste pressetreff

De norske langrennsstjernene skulle egentlig møte pressen i italienske Livigno mandag. Det er avlyst etter beskjeden om Ida Eides bortgang.

OSLO/LIVIGNO (Dagbladet): Det melder Norges Skiforbund.

Det ble mandag kjent at landslagsløper Mari Eides søster, Ida Eide (30), døde etter en hjertestans i et mosjonsløp i helga. Foruten å være Mari Eides søster, var hun god venninne med de andre langrennsjentene, og sto veldig nært Therese Johaug.

I SJ0KK: Tidligere langrennsløper Ida Eide døde på sykehus etter å ha fått hjertestans under et mosjonsløp. Ingvild Flugstad Østberg møtte pressen mandag for å snakke om sjokket som har rammet langrennsjentene, som er på et treningsopphold i Livigno. Video: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Derfor er dette naturligvis noe som preger hele langrennsleiren. Johaug og langrennsjentene skulle egentlig møte pressen klokka 12.30 i dag.

Søsteren reiste hjem

Johaugs manager, Jørn Ernst, bekrefter overfor Dagbladet at Johaug ikke stiller på dagens pressetreff. Senere opplyser Skiforbundet at ingen av langrennsjentene dukker opp.

Dette er naturligvis noe som preger hele langrennsleiren. Johaug og langrennsjentene skulle egentlig møte pressen klokka 12.30 i dag.

I går reiste lillesøster Mari Eide hjem fra Livigno, men foreløpig er det ikke klart om flere av landslagsløperne avbryter høydesamlingen etter sjokkbeskjeden.

- Det er ikke tatt noen avgjørelse på om Therese reiser hjem eller blir der nede, sier Johaugs manager, Jørn Ernst, til Dagbladet.

Kan avbryte tidligere enn planlagt

Trener Geir Endre Rogn sier at det kan bli aktuelt at Johaug reiser hjem før den planlagte hjemreisen torsdag.

- Om noen ønsker å reise hjem tidligere, er det i så fall mest aktuelt for Johaug, sier Rogn til Dagbladet.

Ingvild Flugstad Østberg tok et raskt møte med oppmøtt presse i Livigno.

- Det er helt uvirkelig og ufattelig. Vi tenker masse på familien og samboeren og de som står henne nærmest. Vi prøver å gjøre det vi kan som lagvenninner og venninner, og støtte så godt i overhodet kan, sier Østberg til Dagbladet.

Hun omtaler Ida Eide som en god venninne og «ei fantastisk jente».