Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski:

Langrennsjentene langer ut mot smørerne etter svensk Tour de Ski-seier

Kom i mål over ett minutt etter svensken.

TUNGT: Ingvild Flugstad Østberg slet. Her fra gårsdagens 5-kilometer i Toblach. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TUNGT: Ingvild Flugstad Østberg slet. Her fra gårsdagens 5-kilometer i Toblach. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME / OSLO (Dagbladet): Før det nest siste rennet i årets Tour de Ski, var det svært jevnt i kampen om sammenlagtseieren.

Heidi Weng tok over sammenlagttrøya etter gårsdagens femteplass, men trengte både bonussekunder og helst en seier for å være sikret trøya opp monsterbakken på søndag.

Og den norske jenta hang godt med i teten. Heldigvis slapp hun også unna da svenske Charlotte Kalla falt i tetgruppa etter drøye to kilometer.

- Må faen meg være mulig å smøre gode ski

Med dårlig glid ble det vanskelig for de norske jentene å henge med hele veien. Ingvild Flugstad Østberg slet tydelig gjennom løypa, og lagvenninne Heidi Weng fikk en liten utblåsning til NRK etter rennet.

- Det var grusomt. Jeg måtte gå med armene i dag da, så lenge det varte. Og det varte nesten ingenting, så jeg er sykt fornøyd med at jeg ikke tapte mer enn jeg gjorde i dag, sa Weng til kanalen.

Hun sa det var «kjempeglatt», og forteller til NRK at hun kjente at skiene ikke var gode nok allerede på startstreken.

Også Kathrine Harsem, som i dag ble nummer tolv, hadde glatte ski.

- Det må faen meg være mulig å smøre gode ski, sier Harsem i pressesonen.

- Krise

Det var en stor gruppe som gikk sammen i tet på den ti kilometer lange løypa, med Ingvild Flugstad Østberg hengende på bakerst.

Hun så ut til å ha en svært tung dag i sporet.

- Dette er krise, sa NRK-kommentatorene da Flugstad Østberg ble filmet etter drøye 8,5 kilometer. Da så hun helt utslitt ut.

- Jeg synes det kjentes ut som det var ganske greit i starten, så ble det noe helt annet enn jeg håpet på, sa Flugstad Østberg til NRK etter målgang.

Hun synes det er kjedelig at det blir «så avgjørende», og forteller at hun hadde håpet skiene hadde føltes bedre ut i det nest siste rennet i året Tour de Ski.

- Jeg kan være med og kjempe om en pallplass sammenlagt, men det ser stygt ut nå.

- Maktdemonstrasjon

Kalla som falt i starten av løpet hadde kjempet seg opp, og lå i tet med Stina Nilsson og Anne Kylloenen, med Weng seks sekunder bak 1,1 kilometer før mål.

- Skal vi se en ny etappeseier av Stina Nilsson, spurte NRK-kommentatorene. Da rykket Nilsson fra.

- For en maktdemonstrasjon!

Hun ga alt og staket seg i mål, med Kylloenen og Kalla inn på plassene bak seg. Nærmeste norske jente ble Heidi Weng på en sjuendeplass, 17,5 sekunder bak Nilsson som nå tar over ledertrøya.

- Jeg visste det kunne gå begge veier her i dag. Jeg er så glad det gikk riktig vei i dag, sa en blid Stina Nilsson etter målgang.

- Nå begynner jeg å bli lei

Etter å ha mistet sammenlagtledelsen etter svært glatte ski, er Heidi Weng lei.

- Jeg føler jeg aldri skal ha noe hell med meg når det virkelig gjelder. Det er litt irriterende. Det har vært litt for mange ganger nå, Canada i fjor og VM i Falun for eksempel, nå begynner jeg å bli lei, sa Weng til NRK.

Nå ser hun fram til morgendagens aller siste etappe i årets Tour de Ski.

- Det kommer en ny dag og nye muligheter i morgen. Da blir det skøyting, og forhåpentligvis får vi god glid da, sa Weng.

Kathrine Harsem ble nummer tolv, mens Ingvild Flugstad Østberg kom inn som nummer 18, ett minutt og åtte sekunder etter Stina Nilsson.

Silje Øyre Slind ble nummer 24.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling