Lotta Udnes Weng

Langrennsjentene om vektdebatten

Tvillingsøstrene på det norske langrennslandslaget, Lotta og Tiril Udnes Weng, tror det største problemet med spiseforstyrrelser i idretten er at folk tror de blir bedre ved å slanke seg. - Kun en kortvarig boost, understreker de.

FOR ÅPENHET: Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng åpner opp om sine tanker rundt kosthold og trening.Foto: Torstein Bøe / NTB
FOR ÅPENHET: Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng åpner opp om sine tanker rundt kosthold og trening.Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hvis man opplever en «boost» og gjør en endring og fortsetter med den endringen, så er ikke det så rart at man tror man gjør det riktige, sier Lotta Udnes Weng til Dagbladet.

Gjennom graveprosjektet «En syk skinasjon», har Dagbladet undersøkt omfanget av forstyrret spiseatferd og spiseforstyrrelser langrenn – og skiskyting.

Dette har fått blant annet skiskytterne Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland til å dele sine tanker rundt kosthold og trening, ovenfor Dagbladet. Flere langrennsløperne, som Emil Iversen og Hans Christer Holund, har også delt sine tanker rundt tematikken på Instagram.

Mandag gjorde Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng det samme.

Ovenfor Dagbladet utdyper tvillingsøstrene at de er glade for at spiseforstyrrelsesdebatten blir satt i søkelyset. De understreker at de syns det er bra med åpenhet.

- Vi syns også er det greit å komme med våre egne tanker. Det som står i avisene er ikke alltid det utøverne selv opplever og erfarer, sier Lotta Udnes Weng.

- Normalt å stagnere

De har fått med seg Dagbladet avsløring om skiløpere på 80-tallet, som viser at 35 prosent av de som besvarte undersøkelsen slet med spiseforstyrrelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer