Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrennsjentenes rørende gest etter dødsfallet

Mari Eide var usikker på om hun ville være med på samling. Da hun kom med et forslag, sto den norske langrennstroppen klar med åpne armer.

GJESTET LANDSLAGET: Det norske kvinnelandslaget i langrenn samlet på samling denne uka. Bak fra venstre: Heidi Weng, Tiril Udnes Weng, Ragnhild Haga, Mari Eide, Therese Johaug, Ingvild F. Østberg og Kathrine Harsem. Nede fra venstre: Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kari Øyre Slind og Hilde Eide. Foto: Instagram/Langrennsjentene1
GJESTET LANDSLAGET: Det norske kvinnelandslaget i langrenn samlet på samling denne uka. Bak fra venstre: Heidi Weng, Tiril Udnes Weng, Ragnhild Haga, Mari Eide, Therese Johaug, Ingvild F. Østberg og Kathrine Harsem. Nede fra venstre: Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kari Øyre Slind og Hilde Eide. Foto: Instagram/Langrennsjentene1 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For kort tid siden ble det norske langrennslandslaget rystet av en ny tragedie.

Bare tre uker etter at store deler av den norske langrennsfamilien var samlet i Eidsberg kirke for å sørge over bortgangen til Vibeke Skofterud, måtte den norske troppen tåle et nytt tøft slag.

Ida Eide, søster av landslagsløper Mari Eide, gikk bort 2. september. Hun ble bare 30 år.

Funnet bevisstløs

Lørdag 1. september deltok Ida Eide i mosjonsløpet «Norgesløpet» på Jessheim. Hun ble funnet bevisstløs i en bakke av en forbipasserende.

Hun ble fraktet til Ullevål sykehus i luftambulanse, men var på dette tidspunktet ikke ved bevissthet. Livet sto ikke til å redde, og hun ble erklært død på sykehuset dagen etter.

Dagen etter kom 30-åringens kjæreste, komiker Nils-Ingar Aadne (35), og familien med følgende uttalelse til nyhetsbyrået NTB:

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen, og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden framover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer.»

Det norske langrennsjentene var samlet i Livigno i Italia da Ida Eide gikk bort.

LANGRENNSPROGRAM: Vi tar pulsen på langrennssporten sammen med Eurosports langrennsekspert Vibeke Skofterud og Esten O. Sæther. (Programmet ble laget før nyheten om Petter Northugs sykdom ble kjent) Video: Per Ervland Vis mer

Landslagets rørende gest

Denne uka er de norske langrennsjentene samlet på Kvitfjell for treningssamling. I går la de ut et fellesbilde fra fjellet.

Bildet viste at Mari Eides søster Hilde var med på samlingen. Hun sitter nederst til høyre på bildet under her.

Overfor TV 2, som omtalte saken tidligere onsdag, forklarer landslagstrener Ole Morten Iversen hvorfor søsteren var med på samlingen.

- Mari har vært litt i tvil om hun skulle være med på samlingen eller ikke. Så spurte hun om det var greit å få ta med Hilde, fordi hun følte det kunne hjelpe både henne selv og søsteren. Når Mari trodde det var bra for seg selv, og bra for Hilde, så syns jeg det hørtes smart ut, sier Iversen til TV 2.

Han fortsetter:

- Jeg luftet det med jentene og innad i Skiforbundet. Responsen var helt klar på at dette var noe de bare syns var hyggelig. Jentene syns det er gøy om de kan hjelpe på noen måte. Det skaper positiv energi. Vi er veldig fornøyd med Maris forslag, og at vi sa ja til å ha Hilde med oss.

God Johaug-venn

Mari Eide har i mange år kjempet om en plass på det norske landslaget. Hun vant lagsprinten i Düsseldorf sammen med Maiken Caspersen Falla i 2011.

Før årets sesong ble hun flyttet fra rekrutt- til elitelandslaget, etter at hun blant annet tok en sterk 11. plass på 10 kilometer klassisk i Kuusamo forrige sesong.

Hun har i flere år vært en god treningspartner med mange av landslagsjentene.

Det var også Ida Eide. Hun var en av Therese Johaugs nærmeste venninner og var en av hennes viktigste støttespillere i perioden Johaug var utestengt.

Ved flere anledninger har Eide vært en av Johaugs utvalgte da hun har reist på private samlinger til høyden de siste åra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!