Hilde Gjermundshaug Pedersen om Vibeke Skofterud

Langrennskollegaene minnes Skofterud: - Hun betydde mye for mange

Vibeke Skofterud begraves torsdag.

MINNES LAGVENNINNA: Hilde Gjermundshaug Pedersen. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
MINNES LAGVENNINNA: Hilde Gjermundshaug Pedersen. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EIDSBERG/OSLO (Dagbladet): I dag begraves Vibeke Skofterud i Eidsberg kirke. Det tidligere langrennsesset ble funnet død etter ei vannscooterulykke i slutten av juli.

Skofterud har inspirert og vært en del av manges liv. Mange idrettspersonligheter er til stede under begravelsen torsdag. Blant dem Hilde Gjermundshaug Pedersen, som tok VM-gull i stafett i 2005 sammen med Skofterud.

Hun var på ferie i Italia da hun fikk den tragiske beskjeden.

- Jeg reagerte med sjokk. Jeg ville ikke tro det. Jeg fornektet det, og det gjør jeg fortsatt, sier Pedersen til Dagbladet.

- Uvirkelig

Tidligere langrennssjef og nylig kollega i Eurosport, Åge Skinstad, er også til stede.

AVSKJED: I dag begraves den populære langrennsløperen Vibeke Skofterud i Eidsberg kirke. Skijentene leste fra kransene rundt Vibekes kiste. Vis mer

- Det er helt uvirkelig å stå her og skulle inn. Men det er i alle fall gode minner som strømmer på. Hun betød mye for norsk langrenn, en fantastisk god utøver med VM- og OL-gull, men hadde et humør og en væremåte som gjorde at alle likte henne, sier en tydelig preget Skinstad.

Han fortsetter:

- Måten hun var på, måten hun tørte å være litt svak og liten på en gang i blant, det betyr mye. Om en olympisk mester står fram med sine utfordringer, betyr det mye for veldig mange. Det gode, smittende og alltid gode humøret er noe som sitter igjen.

KJÆRESTEN: En gråtkvalt Marit Stenshorne delte rørende ord i begravelsen til hennes avdøde kjæreste Vibeke Skofterud. Vis mer

- Viktig for mange

For å minnes sin venninne, tok den tidligere langrennsløperen med seg i tankene da hun gikk i fjellet.

- Det jeg tør, var bare barnemat for Vibeke. Hun hadde klatret enda høyere. Jeg tenkte at det var måten å minnes henne på, for hun var ei rå dame, sier Pedersen.

De to hadde mange samlingsdøgn og konkurranser sammen. Der ligger det mange gode minner. Skofterud betydde mye for mange.

- Vibeke var en sprudlende person som ga så mye av seg selv hele tiden. Hun var ingen A4-person. Det var et menneske med mye liv. Hun skulle selvsagt vært her i mange år til, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer