Langrennskomet mister hele sesongen: - Trist

Slovenias svar på Marit Bjørgen og langrennssportens trolig sterkeste kvinne, Eva Urevc, vil aldri komme til startstrek neste sesong.

YDMYKER NORSK REPORTER: Se hvordan det gikk da den slovenske muskelbunten Eva Urevc konkurrerte mot programleder Øyvind Godø i styrkeøvelsen «dips». Video: Kristoffer Løkås. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Langrennskometen Eva Urevc (23) viste fram enorme fartsressurser i skisporet og et enormt maksnivå da hun slo gjennom forrige sesong, kort tid etter at hun la rosporten til side og rendyrket langrennssatsingen.

Blant annet vant hun sprintprologen i verdenscupen i Lahti med vanvittige 4,21 sekunder, altså en margin til nr. 2 som stort sett bare Johannes Høsflot Klæbo har vært i nærheten av de siste årene.

Urevc kom til sprintfinalen i siste verdenscupsprint i Cogne før VM og var en medaljeoutsider i Seefeld, men svake ski ødela 23-åringens medaljesjanser.

Slovenias landslagstrener Ola Vigen Hattestad fortalte da til Dagbladet historien om et enormt talent som med de rette grepene kunne få samme forrykende utvikling i sprintlangrenn som like muskuløse og eksplosive Marit Bjørgen oppnådde i samme alder.

Marerittbeskjed: - Virkelig trist

Nå kommer imidlertid den blytunge beskjeden som ødelegger alle umiddelbare ambisjoner for Slovenias mest eksplosive langrennsløper:

Eva Urevc må operere i august og mister hele 2019/20-sesongen.

EKSPLOSIV: Eva Urevc viste i vinter fartsressurser som svært få andre langrennsløpere er i besittelse av. Men neste år vil hun ikke bli å se på startstrek. Foto: NTB Scanpix
EKSPLOSIV: Eva Urevc viste i vinter fartsressurser som svært få andre langrennsløpere er i besittelse av. Men neste år vil hun ikke bli å se på startstrek. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ja, det stemmer, dessverre. Egentlig er det en gammel skade jeg har slitt med lenge. Jeg begynte å slite med kneet (ACL) allerede for tre år siden. Nå må jeg operere, forteller Eva Urevc til Dagbladet.

- Det er virkelig trist. Nå trenger jeg bare hvile og god tid på meg til å bli helt bra og bygge meg opp igjen. Jeg vil komme tilbake sterkere og raskere enn noensinne, varsler 23-åringen.

Langvarige skadeplager

Langrennskometen slo forrige uke opp en gammel kneskade som hun har slitt med i mange år. Operasjon synes å være eneste utvei.

- Forrige uke skadet jeg kneet mitt stygt på trening. Etter det har jeg slitt. Det er ikke veldig ille, men ille nok til at det begrenser treningen min. Da jeg fikk nye kneplager forrige uke, bestemte jeg meg da for å få en slutt på dette, forteller 23-åringen til Dagbladet.

- Dessverre betyr det at jeg må stå over hele neste sesong, 2019/20, fordi jeg nå skal operere og trenger tid på å bli 100 prosent igjen. Jeg vet at jeg vil klare å komme tilbake, fordi jeg er omringet av folkene jeg elsker og de som støtter meg.

Urevc har trolig de største musklene i kvinnelangrenn og viste de fram i møte med Dagbladets reporter under VM i Seefeld. Sånn gikk det:

Afterski #3: Dagbladet TVs eget ski-VM-program er ute med tredje utgave. Se og nyt! Programleder: Øyvind Godø. Video/regi: Kristoffer Løkås. Vis mer

- Hun likner på Marit Bjørgen i kroppsfasong og egenskaper. Eva er ekstremt eksplosiv, sterk og muskuløs, sa Slovenias landslagstrener Ola Vigen Hattestad til Dagbladet om kometen Eva Urevc (23) i vinter.

Overfor Dagbladet forteller langrennskometen at hun er helt enig i parallellen til tidenes mestvinnende langrennsløper.

- Jeg har hørt det før. Jeg har flere likheter til Marit Bjørgen, sier Eva Urevc.

- Som hva da?

- Jeg er rask, eksplosiv og veldig sterk. Jeg jobber knallhardt for å bli en ny stjerne. Så ja, jeg kan bli en ny stjerne! sier Urevc og jobber hardt for å bli frontfiguren som Petra Majdic lenge var i slovensk langrenn.

Det skjer imidlertid ikke neste sesong.

Men Urevc gir ikke opp og jobber hardt mot blant annet VM på hjemmebane i Planica i 2023. Da vil hun være 27 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer