Langrennskomet vil gå NM med gips

Heidi Weng brakk fingeren bare dager før NM-start.

BRAKK FINGEREN: Langrennsløper Heidi Weng brakk lillefingeren på venstre hånd etter et fall i går. Nå går hun med en stor gips på hele hånda, men har likevel ikke gitt opp håpet om å gå NM som starter torsdag.  Foto: Lise Åserud / Scanpix og Privat.
BRAKK FINGEREN: Langrennsløper Heidi Weng brakk lillefingeren på venstre hånd etter et fall i går. Nå går hun med en stor gips på hele hånda, men har likevel ikke gitt opp håpet om å gå NM som starter torsdag. Foto: Lise Åserud / Scanpix og Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Heidi Weng (20) har fått et gjennombrudd i langrennssporet denne sesongen - og var blant annet med i Tour de Ski tidligere i vinter.

På gårsdagens 10 kilometer i estiske Otepää startet Weng sterkt og hadde bestetid etter 1,1 kilometer.

I en nedoverbakke etter rundt 2 kilometer var hun uheldig og falt. Weng landet på sin egen finger, men til tross for store smerter fullførte hun rennet.

- Det var vondt, og jeg hadde lyst til å stoppe opp. Det kjentes som om lillefingeren på venstre hånd bare hang og slang. Når jeg tenker tilbake på det nå, så hadde det kanskje vært lurt å gi seg, sier Heidi Weng til Dagbladet.

I mål endte hun på en 22. plass.

Vil ha ny sjekk Etter løpet reiste hun til sykehus i Estland - og det resulterte i en stor gips på venstre hånd.

- Det er fingeren som er brukket, men jeg har gips på hele hånda. Jeg er ikke helt sikker på om jeg stoler på det estiske sykehuset, og håper å få en ny sjekk når jeg er tilbake i Norge. For å ha noen sjanse til å gå renn, må jeg bytte ut den gipsen jeg har nå, sier Weng.

- Jeg har fortsatt et håp om å gå renn lørdag og søndag. Den gipsen jeg har nå er for stor og umulig å gå renn med, men med en annen gips kan det vært mulig å stille til start, sier Weng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer