BRAKK FINGEREN: Langrennsløper Heidi Weng brakk lillefingeren på venstre hånd etter et fall i går. Nå går hun med en stor gips på hele hånda, men har likevel ikke gitt opp håpet om å gå NM som starter torsdag.  Foto: Lise Åserud / Scanpix og Privat.
BRAKK FINGEREN: Langrennsløper Heidi Weng brakk lillefingeren på venstre hånd etter et fall i går. Nå går hun med en stor gips på hele hånda, men har likevel ikke gitt opp håpet om å gå NM som starter torsdag. Foto: Lise Åserud / Scanpix og Privat.Vis mer

Langrennskomet vil gå NM med gips

Heidi Weng brakk fingeren bare dager før NM-start.

(Dagbladet): Heidi Weng (20) har fått et gjennombrudd i langrennssporet denne sesongen - og var blant annet med i Tour de Ski tidligere i vinter.

På gårsdagens 10 kilometer i estiske Otepää startet Weng sterkt og hadde bestetid etter 1,1 kilometer.

I en nedoverbakke etter rundt 2 kilometer var hun uheldig og falt. Weng landet på sin egen finger, men til tross for store smerter fullførte hun rennet.

- Det var vondt, og jeg hadde lyst til å stoppe opp. Det kjentes som om lillefingeren på venstre hånd bare hang og slang. Når jeg tenker tilbake på det nå, så hadde det kanskje vært lurt å gi seg, sier Heidi Weng til Dagbladet.

I mål endte hun på en 22. plass.

Vil ha ny sjekk Etter løpet reiste hun til sykehus i Estland - og det resulterte i en stor gips på venstre hånd.

- Det er fingeren som er brukket, men jeg har gips på hele hånda. Jeg er ikke helt sikker på om jeg stoler på det estiske sykehuset, og håper å få en ny sjekk når jeg er tilbake i Norge. For å ha noen sjanse til å gå renn, må jeg bytte ut den gipsen jeg har nå, sier Weng.

SKADD: Heidi Weng vil bytte ut gips hun har fått på estisk sykehus med en annen gips så hun kan gå NM. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SKADD: Heidi Weng vil bytte ut gips hun har fått på estisk sykehus med en annen gips så hun kan gå NM. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer


- Jeg har fortsatt et håp om å gå renn lørdag og søndag. Den gipsen jeg har nå er for stor og umulig å gå renn med, men med en annen gips kan det vært mulig å stille til start, sier Weng.

Dette er ikke første gang at Weng går i bakken i et skirenn.

- Bedre i bakker Blant annet på prologen i Oberhof i Tour de Ski, hadde Weng et akrobatisk svev.

- Det har blitt for mange fall denne sesongen. I Tour de Ski var det mye is og mange som datt. I går var det bare klønete av meg. Det er en nedtur hvis jeg mister NM og deler av resten av sesongen. Jeg må kanskje trene mer på å kjøre bedre i bakker, sier Weng.

Weng representerer BUL i Oslo. Ski-NM på Voss starter torsdag.

Foto: Lise Åserud / Scanpix
Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer