BLIR: Vidar Løfshus får støtte av lederen i Langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, om at ski-VM i Lahti var en suksess. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
BLIR: Vidar Løfshus får støtte av lederen i Langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, om at ski-VM i Lahti var en suksess. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Ski-VM i Lahti 2017

Langrennskomiteen freder Løfshus

Landslagssjef Vidar Løfshus sitter trygt etter ski-VM i Lahti.

FORNØYD: Torbjørn Skogstad, leder av Langrennskomiteen, kimser ikke av prestasjonene i ski-VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD: Torbjørn Skogstad, leder av Langrennskomiteen, kimser ikke av prestasjonene i ski-VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det var en skuffende femmil på søndag. For første gang på 22 år ble det ingen individuelle gull på herresiden. Lederen i Langrennskomiten har ingen planer om å skifte ut Løfshus med det første.

- Det blir ingen endringer før sesongen er ferdig. Hele laget skal ta en evaluering etter sesongen. Nå er det full fart mot Holmenkollen, sier Torbjørn Skogstad til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at det har vært en utfordrende sesong.

- Det har vært en spesiell sesong i år. Lagene våre har hatt litt andre ting å forholde oss til med de sakene som har vært gjennom vinteren. Det har vært stor oppmerksomhet på hva vi gjør, og interessen har preget oss alle. Situasjonen har vært krevende for alle, forteller Langrennskomiteens leder.

Misfornøyd med femmila

Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund var alle misfornøyde med forholdene i løypa på femmila. Landslagssjefen skal evaluere forholdene med FIS.

- Vi skal ha en evaluering med FIS som vi alltid gjør, og preppingen av løypa til femmila er noe som vi kommer til å påpeke der, forteller Vidar Løfshus til Dagbladet.

Han benekter at det blir noen klage, men forteller at ikke alle utøverne har vært fornøyde.

EVALUERING: Vidar Løfshus skal ta en gjennomgang av forholdene på femmila. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
EVALUERING: Vidar Løfshus skal ta en gjennomgang av forholdene på femmila. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det var utøvere som uttrykte misnøye med preppingen, og vi må sammen lære av løpet i går. Vi må beherske alle forhold og sørge for godt nok utstyr.

Glad for flere land på pallen

Norge tok flest gull-, sølv- og bronsemedaljer i ski-VM i Lahti. Det var bare det individuelle gullet på herresiden som manglet.

- Den norske dominansen er fortsatt stor selv om vi ikke fikk gullmedalje på herresiden. Det bør ikke overskygge de gode resultatene vi hadde, med stafetten på herresiden som eksempel. Vi tok nok medaljer i Lahti. Det er ikke minst bra med tanke på langrennens utvikling internasjonalt at andre står på pallen også, sier Skogstad.

LANGRENN: Her er Vidar Løfshus (t.v.)  sammen  med Torbjørn Skogstad (t.h.) og Espen Bjervig . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANGRENN: Her er Vidar Løfshus (t.v.) sammen med Torbjørn Skogstad (t.h.) og Espen Bjervig . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han er klar på at det er felles interesse av å få flere gode ski-nasjoner.

- Jeg tror alle som er glad i langrenn skjønner at hvis vi skal ha like stor glede i fremtiden, må vi ha flere land på pallen. Det har vært norske dominans de siste årene, men det endrer seg. Det ville komme. Vi dominerer fortsatt, men jeg ville gjerne hatt et individuell gull på herresiden.

Selv om den økende konkurransen oppleves som positiv for idretten, er man ikke helt klar til å gi slipp enda.

- Samtidig er det vanskelig. Vi vil forsvare den norske dominansen. På femmila var det store forventninger som vi ikke leverte opp til. Der var vi ikke gode nok.