SNØFAST: Petter Northug og flere andre norske langrennsløpere sitter værfast i Moskva på grunn av kraftig snø. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV
SNØFAST: Petter Northug og flere andre norske langrennsløpere sitter værfast i Moskva på grunn av kraftig snø. Foto: EPA/YURI KOCHETKOVVis mer

Langrennslandslaget snøfast i Russland

Kommer ikke videre fra Moskva.

Flere norske langrenns- og kombinertløpere er hindret av snøstorm og kommer seg ikke hjem fra prøve-OL i Sotsji, skriver Adresseavisen.

Dermed får utøverne som deltok i Russland i helgen en lengre hjemreise enn ventet. Landslagssjef Vidar Løfshus sier til Adresseavisen at han venter en lang dag.

- Jeg sitter på flyet med Ola (Vigen Hattestad) og Øystein (Pettersen) på rullebanen. Jeg vet ikke status for dem som er på andre fly enn oss.

Løfshus er i Minsk, mens store deler av langrenns- og kombinerttroppen står fast på en flyplass ti mil utenfor Moskva.

- Hovedflyplassen er stengt. Det er kraftig snøvær, så vi blir nok her over natten. Problemet er at ingen forstår et kløyva ord engelsk, melder Niklas Dyrhaug.

Også Petter Northug, som etter planen skulle videre til Seiser Alm mandag, må via Moskva. Langrennsstjernen kommer med et senere fly fra Sotsji, men trolig vil han ikke nå Italia med det første.

(NTB)