Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrennsledelsen har fått sinte SMS og e-poster etter smøremissen

- Det er mange meninger om hva man skal gjøre resten av livet.

I HARDT VÆR: Langrennsleierens smøresjef Knut Nystad har mottatt meldinger på SMS og e-post etter dårlig hell med skismurningen i helga. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I HARDT VÆR: Langrennsleierens smøresjef Knut Nystad har mottatt meldinger på SMS og e-post etter dårlig hell med skismurningen i helga. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det norske langrennslandslaget skuffet stort på stafetten på både kvinne- og herresiden. Det viste seg at nedturen hovedsakelig skyldtes en smørebom.

I ettertid har landslagsledelsen og smøresjef Knut Nystad fått mye pepper fra det norske folk, bekrefter han til den svenske avisa Expressen. Det gjennom SMS og e-poster.

- Det er mange som har meninger om hva du skal gjøre for resten av livet, sier Knut Nystad til avisa - med et lite smil.

Han er mer bekymret for hvordan familien skal ta hetsen.

Tar det med et smil - Altså, for min del, gjør det der ingenting. Men det er ikke gøy for mine to barn og min samboer. For familien er det ikke morsomt. De ønsker å være stolte av når pappa når han er på skirenn, sier han.

- Det har ikke nådd familien. Men de merker kritkken, selvsagt. De går jo på butikken, hører på radio og ser på TV, legger Nystad til.

- Du er den mannen flest nordmenn vil ha tak i om dagen? spør avisa.

- Ja, det kan vel stemme, flirer Nystad.

Nystad virker å ta det hele med et smil. Han spøker om at han burde kjøpe seg et hus ved Svartehavet og bli i Russland.

- Nei, da, men jeg tåler dette. Det er jobben min. Det er gøy at det engasjerer så mange folk, og at det er så mange som bryr seg om det. Men til syvende og sist er det bare idrett.

Smøreproblemet løst? I går kom meldingen om at Norge ikke hadde tilgang til den beste smøringa på markedet.

Men etter at både skiskytter- og langrennsleiren har slitt med å finne ut hva som har gått galt, hadde skiskytterne bedre ski både i går og i dag. Dermed ser det ut som at smøreproblemet kan være løst.

I morgen går Ola Vigen Hattestad og Petter Northug i herrenes sprintstafett, mens Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg går på kvinnesiden.

Hele Norges coronakart