OPERERT: Langrennssprinteren Sondre Turvoll Fossli ble operert for en prolaps i ryggen fredag. Operasjonen var vellykket. Foto: REUTERS/Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/NTB Scanpix
OPERERT: Langrennssprinteren Sondre Turvoll Fossli ble operert for en prolaps i ryggen fredag. Operasjonen var vellykket. Foto: REUTERS/Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/NTB ScanpixVis mer

Langrennsløper Turvoll Fossli operert

Operasjonen var vellykket.

Langrennssprinteren Sondre Turvoll Fossli ble operert for en prolaps i ryggen fredag. Operasjonen var vellykket.

Det skriver skiforbundet i en pressemelding lørdag. 22-åringen ble operert av en nevrokirurg på Oslofjordklinikken.

Fossli kjente på nerver som var i klem som førte til lite bevegelse og kraft i venstre bein under sprinternes landslagssamling i Bø i slutten av juni. 22-åringen ble sendt hjem grunnet mistanke om prolaps i nedre segment i korsryggen.

- Jeg ser svært positivt på dette, sier en optimistisk Fossli.

- Nå har jeg gått med «halvannet» bein i over en måned, så operasjon var det jeg ønsket å satse på for å kunne vinne skirenn igjen til vinteren. Nå skal jeg forberede meg rolig i starten for å begynne opptrening til å være i rute til sesongstart.

Fra vurdering og fram til operasjonen har Fossli trent alternativt med sykling og forsiktig skøyting på rulleski.

- Sondre er på beina og kan nå gå spaserturer, men må forholde seg forholdsvis rolig fram til mandag. Da har han konsultasjon hos fysioterapeut Bjørn Fossan på Olympiatoppen for videre oppfølging, sier Torger Hansen, leder for langrenns helseteam.

- Vi var kommet til et punkt hvor vi måtte vurdere hva vi skulle gjøre med Sondres plager. Enten stoppe treningen eller gjøre et inngrep, og jeg er svært fornøyd med den vurderingen helseteamet gjorde som førte til at operasjon var det beste for Sondre, sier Arild Monsen, landslagstrener menn elite sprint.

- Jeg er optimistisk og mest glad for at inngrepet var vellykket, så nå tar han det med ro i mesteparten av august for deretter å delta på samling i Sveits. Vi bruker nå tiden og skynder oss langsomt slik at sesongstarten blir som planlagt uten konsekvenser for gjennomføring av sesongen.

(NTB)