- Langrennsmafia

Sportssjef Walter Mayer i det østerrikske skiforbundet er meget kritisk til Norges rolle i internasjonal langrenn.

I et intervju med bladet Sporte Woche uttaler han seg om skinasjonen Norge i særdeles lite smigrende ordelag. Norges langrennsmafia, kaller han det.

- Nordmennene bestemmer når verdenscuprennene skal avvikles, hvilke distanser som skal gås og hvilken teknikk rennene skal være i, påstår Mayer.

Han er også rasende fordi langdistanseløp før skøyte-femmila i VM skal avvikles i klassisk stil.

- Dumt

Også den nylig avgåtte sjefen i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Odd Martinsen, får gjennomgå.

- Denne vinterens terminliste var Odd Martinsen avskjedsgave til sine landsmenn, sier Mayer.

Martinsen selv rister oppgitt på hodet når han får høre om østerrikerens utblåsning.

- Det er så dumt at det ikke trenger noen kommentar. Det henger ikke på greip. Uttalelsene kommer fra en som ikke har nok kunnskap om hvordan det arbeides med internasjonal idrett, sier Odd Martinsen til Dagbladet.

Han understreker for sikkerhets skyld at en terminliste må gjennom flere ledd før den blir godkjent. Den utarbeides av verdenscupkomiteen i FIS, som består av 12 personer fra like mange land. Deretter går den videre til langrennskomiteen, som igjen består av 17 personer - også her er alle fra ulike nasjoner. Til slutt blir den formelt vedtatt i FIS-styret.

Tilpasset nordmenn

Men Walter Mayer, som har ansvaret for langrenn og skiskyting, har mer på hjertet. Han mener terminlista er laget etter nordmennenes ønsker og tilpasset de norske mesterskapene.

- Det er ingen renn i romjula i år, selv om vi i Mellom-Europa har best snøforhold da. Slike renn ville også være ideelle for TV. Hele verden må rette seg etter nordmennene, mener han.

- Norge har hatt og har fremdeles innflytelse i langrennskomiteen i FIS. Og med det vil vi også prøve å påvirke terminlista, som for øvrig er en meget komplisert kabal. At vi ønsker å gi plass til nasjonale mesterskap, er det liten forståelse for i utlandet, sier president Sverre K. Seeberg i Norges skiforbund til Dagbladet.

SINT: - Hele verden må rette seg etter nordmennene, mener sportssjef Walter Mayer i det østerrikske skiforbundet.