LANGRENNSPAR: Anna Haag og Emil Jönsson har vært sammen i ti år. I sommer giftet paret seg. Da startet også spekulasjonene. Foto: Nisse Schmidt / Scanpix
LANGRENNSPAR: Anna Haag og Emil Jönsson har vært sammen i ti år. I sommer giftet paret seg. Da startet også spekulasjonene. Foto: Nisse Schmidt / ScanpixVis mer

Anna Haag og Emil Jönsson

Langrennsparet raser mot babyrykter: - Blir så jævlig irritert

De tidligere langrennsløperne er heller ikke sikker på om de kan få barn.

I sommer satte langrennsparet Emil Jönsson Haag (33) og Anna Jönsson Haag (32) skiene i boden for godt. Karrierene deres i sporet var over, og i sommer valgte kjærestene gjennom 10 år å gifte seg.

De har begge hatt stor suksess som langrennsløpere, og kan se tilbake på innholdsrike karrierer med både OL- og VM-medaljer på merittlista.

Gjennom et langt idrettsliv har det blitt utallige intervjuer for de to, og de har måttet svare på det meste. Men det er spekulasjonene som har oppstått i etterkant av karrierene som har opprørt dem mest.

- Jeg blir opprørt

Emil og Anna traff hverandre på landslaget for ti år siden, og i disse åra har idretten stjålet det meste av fokuset. Etter OL i Pyeongchang kjente Haag at motivasjonen ikke lenger var der, og Jönsson valgte å følge etter henne ut av skisporten.

Etter at de sa stopp for et halvt år siden, har mange undret seg om ikke paret snart skal få barn. Mange tok for gitt at de sluttet for å starte familieliv. Det får de begge til å reagere.

- Jeg blir så jævlig irritert på det der. Jeg blir opprørt. Bare fordi en kvinne på over 30 år gjør en livsforandring, betyr det at hun skal ha barn? Som at det ikke kan handle om at man satser på seg selv, tar en utdannelse, flytter utenlands, tilbringer tid med mannen sin, eller hva som helst annet, raser Haag overfor Expressen.

Spesielt på sosiale medier har idrettsparet fått høre det.

- Det kan stå ting som «er det ikke en liten kul der?» eller «venter dere barn nå?» og mye sånt, forteller Emil.

- Ikke sikkert jeg kan få barn

Ekteparet er likevel klar på at de ønsker seg barn en gang i framtida. Men Anna Jönsson Haag nøler litt.

- Alle kan jo ikke få barn. For enkelte er det en skikkelig kamp. Vi har ikke barn i dag og vi vet ikke om vi kan få barn, og jeg er ekstremt ydmyk overfor den situasjonen.

- Jeg vet at jeg har utsatt min kropp for utrolig stor belastning i løpet av karrieren. I tillegg til det har jeg ikke hatt regelmessig menstruasjon. Det er virkelig ikke sikkert at jeg kan få barn.

Hun legger til at det samme kan gjelde Emil, men da tenker paret å enten forsøke med IVF-behandling eller adopsjon.