SKADD: Langrennsprofilen Didrik Tønseth på pressetreff i Livigno, etter fallet på rulleski. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKADD: Langrennsprofilen Didrik Tønseth på pressetreff i Livigno, etter fallet på rulleski. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Didrik Tønseth smalt i asfalten:

Langrennsprofil om rulleskifallet: «Dette gjør vondt. Det er alvor»

Både drikkebeltet og hjelm dempet fallet.

LIVIGNO (Dagbladet): Didrik Tønseth (26) har fått høydeoppholdet i Livigno ødelagt av et stygt fall på trening. I en nedoverbakken smalt han rett i asfalten - og to dager etterpå har han fortsatt vondt i hodet.

- Det går greit å stå stille. Men raske bevegelser føles ikke bra, sier Tønseth til Dagbladet.

Han hadde fortsatt merker på kroppen - blant annet skrubbsår på leggen - etter smellen. Legene konkluderte også med en hjernerystelse.

- Det var en stein som satte seg fast i det ene bakhjulet. Så fikk jeg en hekt, gikk over i det andre kjørefeltet, sto på ei ski og fikk en rotasjon. Jeg tror det reddet meg litt. Da landet jeg på drikkebeltet som tok den første smellen. Jeg følte meg litt som en isdanser som sto på en fot et sekund, før jeg smalt som en potetsekk, sier Tønseth.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han forteller videre:

- Jeg var nok borte i noen sekunder. Drikkebeltet tok den første smellen, så tok hjelmen den andre, sier trønderen, som anslår at han hadde rundt 50 km/t ned bakken.

Uhellet skjedde på trening og det var noen som hadde gjort et rykk tidligere på økta.

- Jeg rakk å tenke litt: «Dette gjør vondt. Det er alvor». Kroppen knyter seg litt sammen, sier Tønseth.

Skiprofilen takker hjelmen for at han slapp unna uten større skader - og oppfordrer alle til å bruke hjelm på rulleskiturer.

- Det er først nå jeg merker hvor viktig det er med hjelm. Det har vi alle hørt utallige ganger. Uten hjelm hadde dette virkelig gått ille. Stort sett går det bra. Småstein i veibanen kan vi ikke gardere oss mot, sier 26-åringen.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han innrømmer at han ikke vil satse alt nedover ved neste anledning

- Jeg kommer nok til å ta det litt mer «piano» neste gang. Du må opp i hoppbakken igjen, er det ikke det hopperne sier? Jeg kjenner dette på kroppen. Det blir ei stund til, nå må jeg bare ta det med ro og prøve seg fram etter hvert. Nå skal jeg følge legens råd, sier Tønseth.

Trønderen skal nå ta det med ro de neste dagene og så vurdere om han fullfører treningsoppholdet som egentlig varer til onsdag i neste uke.