Langrennssjef ut mot alkorykter

Rykter om alkoholproblemer har blitt en personlig belastning for Steinar Mundal. Nå tar landslagssjefen i langrenn til motmæle.

Ryktene om alkoholproblemer har versert en god stund. Mundal ønsker nå å legge denne ryktekampanjen død før VM-start i Lahti.

Et par episoder fra forrige sesong som ble tatt opp internt har lekket ut til pressen. Mundal synes det går for langt når disse episodene er brukt for alt de er verdt til å sverte ham i langrennsmiljøet, skriver Adresseavisen i dag.

- Selv om jeg har tatt et glass for mye i lystig lag, så betyr ikke det at jeg har et alkoholproblem, sier Mundal.

- De fleste kan gjøre en feil. Jeg har aldri fremstilt meg som perfekt. Men hvis det hadde vært snakk om alkoholmisbruk fra min side, så ville folk i teamet rundt meg reagert. Jeg vet at jeg har løpernes støtte. Hadde ikke jeg og Pål Gunnar hatt løpernes støtte, hadde vi ikke hatt noe i denne jobben å gjøre, sier hovedtreneren for herrelandslaget.

Alle ryktene førte til at Mundal for kort tid siden informerte kona si og sine to voksne sønner. På spørsmål om ryktene er satt ut for å skade han, svarer Mundal:

- Det er vanskelig å si, men du kan jo begynne å lure.

Mundal har vært gjennom en tøff tid. I tillegg til alkoholryktene nevnes han stadig i forbindelse med maktkampen i Skiforbundet. I januar ble han sykemeldt.

Men nå ønsker han å rette fokus mot Lahti-VM.

- Jeg håper dette kan være med og bidra til å skape ro for løperne i de siste forberedelsene til VM, SIER Mundal til Adresseavisen.

(Dagbladet.no)