Langrennsstjerna fikk sjokk: - Dritredd

Under Blinkfestivalen krasjet Andrew Musgrave i et gjerde. Mandag var en elg hinderet under en treningsøkt.

MANN MOT NATUR: Andrew Musgrave måtte stoppe for en elg under en treningsøkt.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
MANN MOT NATUR: Andrew Musgrave måtte stoppe for en elg under en treningsøkt. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Den britiske langrennsstjerna Andrew Musgrave (29) bor og trener i Norge, og under en treningsøkt mandag, fikk han uventet selskap i løypa.

Plutselig kom en elg ruslende ut i veibanen i rulleskianlegget i Trondheim, og Musgrave kunne knapt tro sine egne øyne. Han måtte stoppe for skogens konge, som har gjort en av nedoverbakkene i anlegget til sitt nye hjem den siste tida.

- Den løper rundt, og er ikke redd for folk. Det kom en gående med hund, men elgen gikk rett bort uten å være redd. Da hunden bjeffet, skvatt elgen unna, forteller Musgrave til Dagbladet.

ELGEN: Elgen går bort til en hund og dens eier. Foto: Andrew Musgrave.
ELGEN: Elgen går bort til en hund og dens eier. Foto: Andrew Musgrave. Vis mer

- Det er ikke helt trygt med en elg der?

- Nei, er du gal? Når man kommer kjørende i 60 km/t, er det ikke optimalt at det står en elg der. Man kan ikke vite hva den gjør eller hvilken vei den vil gå.

- Kjæresten min har også truffet på den, og hun mener at den var halvveis på vei til å angripe en gang, sier han.

Musgrave er sammen med Emilie Fleten, som også er langrennsløper.

Livredd for elg

I 2013 ble John Christian Dahl overrumplet av en elg i Bymarka i Trondheim. Det er altså ikke helt uvanlig at det store dyret kommer i kontakt med mennesker i området.

Det er heller ikke første gang Musgrave blir skremt av elg. Han fikk et ublidt møte med klovdyret i Alaska for flere år siden, og siden har han vært redd for det gigantiske dyret.

- Jeg bodde seks år i Alaska, og en natt lå jeg i telt med en kompis. Da kom det en elg bort til teltet midt på natta. Den lente seg på teltet, slik at flere av teltstengene knakk. Jeg har vært dritredd etter det, ler Musgrave.

LIVREDD: Andrew Musgrave skulle helst ikke hatt en elg gående rundt i treningsanlegget. Foto: Andrew Musgrave.
LIVREDD: Andrew Musgrave skulle helst ikke hatt en elg gående rundt i treningsanlegget. Foto: Andrew Musgrave. Vis mer

I superform

Briter og langrenn er ingen vanlig kombinasjon, men Musgrave har gitt øynasjonen noe å være stolt av i skisporten de siste åra. Han har vært med i verdenscupen i over ti år, og har kommet på pallen ved to anledninger - i Quebec og Toblach i 2017.

Under helgas Blinkfestival kom 29-åringen med flere skremmeskudd om hva som kan være i vente. Da den norske langrennseliten var samlet i Sandnes, var det briten som stjal showet.

NORTHUG-HETS: Skiløper Pål Trøan Aune nådde helt til finalen under sprinten i Drammen, men han er kanskje mest kjent som hakkekylling på Petter Northugs Instagram-konto. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet Vis mer

Først vant han Blink Classics med en rå spurt, før han staket Lysebotn opp i et forrykende tempo. Ingen klarte å holde følge med Musgrave, som vant to av de tre rennene han stilte opp i. Det lover godt for jakten på første verdenscupseier i karrieren.

- Det er det som er målet. Formen er bra nå, men det er vanskelig å vite hvordan jeg ligger an i forhold til de andre. Folk trener forskjellig, og det er tidlig i sesongen. Jeg ligger i hvert fall ikke dårlig an, mener han.

- Faen så skuffa

Musgrave hadde også gode muligheter i det tredje rennet han stilte opp i i Sandnes, men drømmen om en trippel endte i et metallgjerde. Det var imidlertid ikke fallet i seg selv som gjorde briten irritert.

- Det går bra med meg, men faen så skuffa jeg er. Jeg hadde tidenes råeste fall, som hadde blitt skikkelig bra TV, men de bytta kameravinkel rett før jeg falt. Når man først faller, vil man ha det på TV, men nå var det jo ikke vits i det hele tatt, sier han.

Etter fallet endte Musgrave som nummer 31 av de 31 som fullførte.